2022-10-28
➡️食盡長沙灣之雞煲火鍋 — 烤魚世家雞煲火鍋 (長沙灣)—————————————————————最近行長沙灣見到開咗一間可以叫烤魚、雞煲同火鍋嘅舖頭,就入去食下先!🔸花膠魚肚雞煲 $288花膠同魚肚嘅數量好驚人🤣 好似食極都仲有咁,食到個底已經冇曬雞塊都仲見到好多花膠同魚肚喺度花膠非常軟滑有彈性得嚟又唔會難咬魚肚就索曬啲汁,啖啖骨膠原🔸美國牛肥卷 $98牛牛肉質素都唔錯, 雖然唔係最貴嗰幾隻, 但係食落都油脂分佈平均, 唔會係嗰種放左好耐嘅感覺🤣🔸大大杯特飲 — 雜果賓治 $35雜果賓治大杯到要兩個人share, 第一次見咁大個杯🤣💭Overall comment:食物份量多而且質素唔錯,食完個雞煲已經好飽啦,但係為食既我又點會停,繼續叫咗啲火鍋材料去打邊爐,成餐比我嘅感覺係抵食呀!😋另外餐廳冇限時間,適合同朋友聚會,可以叫埋朋友嚟慢慢食~—————————————————————烤魚世家雞煲火鍋 (長沙灣)長沙灣青山道373-379號昭德大廈地下B號舖
—————————————————————
🔸花膠魚肚雞煲 $288
花膠非常軟滑有彈性得嚟又唔會難咬
魚肚就索曬啲汁,啖啖骨膠原
🔸美國牛肥卷 $98
🔸大大杯特飲 — 雜果賓治 $35
雜果賓治大杯到要兩個人share, 第一次見咁大個杯🤣
💭Overall comment:
另外餐廳冇限時間,適合同朋友聚會,可以叫埋朋友嚟慢慢食~
—————————————————————
烤魚世家雞煲火鍋 (長沙灣)
長沙灣青山道373-379號昭德大廈地下B號舖