2024-11-29 15 views
近排天氣轉涼好想食火鍋但係成日食來食去都係打邊爐嘅材料,好想食烤魚,就同朋友喺旺角度逛下咁啱見到有一間專食烤魚店呢間仲有串燒,我就覺得好特別,就試一試萬州香辣烤清江 魚大大鍋熱氣騰騰🍲香辣烤魚,我自己喜歡少骨所以揀咗清江魚烤魚配菜都特別多啲萵筍、芽菜、蓮藕、蘿蔔,烤魚好鮮 ,肉質就算烤過之後都唔會令到’嚡身’夠晒滑手切美國牛小排 (全份)牛小排份量都幾多,而且排得好整齊好濃牛肉羶味,好有口感,一點都唔會好油,好快就一碟清晒另外有串串燒大蔥雞肉京蔥特別香,雞肉好厚肉質 ,燒到啱啱好鹽燒西班牙五花腩油花分布平均好重鹽份用了西班牙豬肉好嫩,肉質唔會太實香燒翠玉瓜外軟內爽口,好少少甜度,超好食西班牙叉遠串叉燒醬汁較為甜,我就覺得肉質非常之嫩口,而且好腍泰式豬頸肉本身我都比較推介泰式醬汁飲水嘅時間一個泰式嘅酸辣香味,而且燒係用炭爐更加有風味安格斯牛頸脊牛肉粒好軟軟,燒至啱啱好,牛肉味好濃郁孜然羊仔柳呢個孜然牛仔有超好食,一啲都唔韌而且好嫩滑有羊肉酥香味,超讚鹽燒牛舌芯厚肉嫩嫩,我要同牛舌頭kiss kiss外面燒到香氣,裏面肉質軟綿綿好想再encore蒜蓉菜脯蠔(2 隻)蒜蓉加菜脯都係第一次食,

近排天氣轉涼好想食火鍋
呢間仲有串燒,我就覺得好特別,就試一試

萬州香辣烤清江 魚
大大鍋熱氣騰騰🍲香辣烤魚,我自己喜歡少骨所以揀咗清江魚
烤魚配菜都特別多啲

手切美國牛小排 (全份)
牛小排份量都幾多,而且排得好整齊

好濃牛肉羶味,好有口感,一點都唔會好油,好快就一碟清晒

另外有串串燒

大蔥雞肉
京蔥特別香,雞肉好厚肉質 ,燒到啱啱好

鹽燒西班牙五花腩
油花分布平均好重鹽份用了西班牙豬肉好嫩,肉質唔會太實

香燒翠玉瓜
外軟內爽口,好少少甜度,超好食

西班牙叉遠串
叉燒醬汁較為甜,我就覺得肉質非常之嫩口,而且好腍

泰式豬頸肉

安格斯牛頸脊
牛肉粒好軟軟,燒至啱啱好,牛肉味好濃郁

孜然羊仔柳

鹽燒牛舌芯
厚肉嫩嫩,我要同牛舌頭kiss kiss

外面燒到香氣,裏面肉質軟綿綿
好想再encore

蒜蓉菜脯蠔(2 隻)
蒜蓉加菜脯都係第一次食,但係蒜蓉唔會掩蓋咗菜脯,反而令到個蠔更加提升鮮香味,肉質超Juicy

菠蘿青檸梳打
菠蘿蓉超好味
再加埋青檸酸酸甜甜好解渴

咸檸七
鹹鹹酸酸配七喜嘅甜味,食烤魚一定要加個杯打汽水絕配

2024-11-13
Type of Meal