2024-08-13 946 views
📍 陀地燒X 我要烤魚串燒烤魚專門店作為一個成日食烤魚嘅常客,今次嚟到旺角一間開咗冇耐嘅烤魚專門店,烤魚嘅種類選擇多,價錢亦都好實惠;仲供應串燒,一次過滿足曬我兩個願望✌️🐟重慶麻辣烤清江魚 $298好大既一條魚!!!清江魚有事先炸過,食既時候魚皮同魚既邊邊位都係脆口😍另外有額外調味過,有加到唔少既孜然粉同芝麻粒粒,相當香口,啱曬重口味人士~配料有大量芫茜、花生、蓮藕、洋蔥、蒟蒻、芽菜、娃娃菜等等;魚嘅肉質好厚實,算係滑口嘅,同時吸收曬啲湯汁,好入味!配菜更加索汁,雖然辣,但有種越食越過癮嘅感覺🐂鹽燒牛舌串 $28食落相當爽口,加埋黑椒味道啱啱好~本身望個樣好似有啲乾,但食落完全唔會!口感煙韌得利又彈牙~🐥孜然燒雞翼 $16/串雞翼大大隻,燒到皮香肉嫩,雞皮脆身,而且好入味,加咗啲孜然粉所以味道更佳~果然燒烤一定要食雞翼🦪陀地燒生蠔 $12/隻生蠔嘅size適中,可以一啖食曬,落左好多蒜蓉,更加突出到蠔既鮮美!🦑泰式墨魚鬚 $16/串呢個真係必食!!!墨魚鬚本身已經好爽口,好入味;但配埋泰式香料會更佳,味道偏酸,帶點微辣,好開胃!🍆陀地燒茄子 $32必食系列!係茄子上面鋪滿蒜蓉,燒完之後
📍 陀地燒X 我要烤魚串燒烤魚專門店

🦪陀地燒生蠔 $12/隻

泰式墨魚鬚

🦑泰式墨魚鬚 $16/串

🍆陀地燒茄子 $32
必食系列!係茄子上面鋪滿蒜蓉,燒完之後超級香😎茄子軟腍,一絲絲咁拉出黎食好過癮,茄子都好入味

甜蜜燒菠蘿

🍍甜蜜燒菠蘿 $10/串
菠蘿算甜,咬落爆汁,幾juicy😍菠蘿既size 啱啱好,一粒一啖~每粒都甜,幾解油膩感

🥥椰青 $38/個
係解渴既好選擇!食左咁多油膩野,飲完就可以食多幾round😏

🍊百香果水果茶 $28/杯
超級大杯! 水果亦都好甜~解辣十足😗

⭐️好味指數:8.3/10

📍 陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖

#旺角 #沱地燒 #我要烤魚 #串燒 #烤魚 #重慶麻辣烤清江魚 #鹽燒牛舌串 #孜然燒雞翼 #泰式墨魚鬚 #陀地燒茄子 #甜蜜燒菠蘿 #椰青 #百香果水果茶
鹽燒牛舌串
孜然燒雞翼