2020-02-21 46 views
如果大家有鍾意食燒物嘅朋友👯‍♂️就可以介紹佢嚟呢間一杯屋度食佢哋嘅串燒🍢啦,呢間餐廳主要係二人食串燒同燒嘢為主嘅餐廳,當然佢都有其他嘢啦,例如:魚生壽司🍣或者其他定食🍱嘅日本食物都好好食。-但係今次我主要想講嘅係佢嘅串燒同埋燒物🍗佢啲燒物全部嘢食都冇得輸之餘,間餐廳環境都好靚同仲有額外啲小小嘅裝飾,佢所有嘅燒物全部都入口鬆軟🤤而亦都唔會燒得太過耐,仲要加上佢特製嘅醬汁🌶食落去有種感覺係啲肉特別香甜,有一啲醬汁係需要淨係用檸檬汁🍋製作出嚟,咁就已經好好食啦,而且又可以提升鮮味。-之後我問返師傅點樣可以燒到咁好食呢?原來唔係普通好似我哋平時BBQ咁,原來真係有啲難度係好花功夫嘅,同師傅傾完一大輪計之後完全明白到點解燒得咁好食😋--📍 一杯屋 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心8樓

-📍 一杯屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心8樓