會長之家烤肉長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖Score 分數:A/80+講到韓式燒肉,一向高要求嘅我比分都好嚴謹。今次難得真心比高分,因為我自己實在燒得太好啦~ 多謝!多謝! 我應該可以成為一名高級BBQ員。咁又講返句公道說話,佢地嘅裝修又真係好靚,好比心機去設計,擺設,選色用心(黑色為主,污糟左都不覺得),令人坐得舒服........細心嘅你一定問,同味道有關係? 答:無。係坐得安心和舒服囉。 咁又講返,佢地用料新鮮嘅,睇得出來貨冇耐,證明用貨都好快。位置方面,長沙灣內街,睇地圖唔太遠,行去+搵15分鐘左右啦~ 夏天就夜晚先好去,不然熱死~不得不提,佢地嘅梳打,無得頂。食住鬼死咁熱嘅燒烤,享受著涼浸浸的冷氣都唔夠,真係要飲返杯冰凍的飲料才足夠。這個時候,如果你腦中閃出 “凍野無益”的念頭,咁就恭喜你。可以去快餐店食個粟米肉粒飯,唔好學人食咩燒烤啦~
會長之家烤肉
長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖