2017-06-24
我同媽咪都鍾意食魚,一知道有日式燒魚嘅專門店,梗係要試試!店嘅座位得好少,好彩事先book左,黎到就有位。我地叫御膳,即係有湯、刺身同前菜。前菜係紅蘿蔔薯仔煮牛肉,蘿蔔同薯仔都煮到好腍,食起黎甜甜地,吸左牛肉嘅香味,係屋企嘅味道呀。刺身就有鹽麴帶子,帶子都幾厚身,撈左鹽麴多左分鹹鮮,都幾好味。至於麵豉湯就加左沙白,而且種麵豉唔係濃味嘅,飲落幾清甜。呢度嘅前菜都幾多選擇,螢光魷魚好大隻呀,咬落去勁鮮,不過我覺得調味上甜左少少。吞拿魚山芋蓉撈落d飯度,加埋三文魚子,大啖大啖食好滿足!我覺得用呢個黎做丼物已經好正!生燒鰻魚燒到好香脆,唧d檸檬汁,唔會好似蒲燒咁濃,較清新嘅口味都幾適合夏天呀!燒過嘅吞拿魚額頂柳油分特別豐腴,加埋上面嘅柚子胡椒中和下,擺喺飯上面一齊食,對於鍾意食魚嘅人真係一大享受!雖然價錢都唔平,但食材新鮮味道又好,會再黎呀~
店嘅座位得好少,好彩事先book左,黎到就有位。
螢光魷魚
吞拿魚拌山芋蓉
生燒鰻魚
吞拿魚額頂柳
雖然價錢都唔平,但食材新鮮味道又好,會再黎呀~