2023-12-09 1213 views
親愛嘅食友們,今晚我就係嚟到咗一間擁有老字號招牌嘅小店,一入去就撲鼻嘅係烤肉香濃,真係刺激到我哋嘅味蕾👃!先嚟啲前菜,話俾你知,佢哋嘅涼瓜牛肉,肉片嫩滑,涼瓜清脆,真係一食難忘,好難相信平時唔食涼瓜嘅我會愛上佢!主角當然係燒鵝啦,皮脆肉嫩,每一啖都夾帶住啲皮嘅酥香同肉汁嘅鮮美,無話講,就算係一個燒鵝控,都會啖啖稱讚🦆。跟住,我地又試咗小店嘅手打魚蛋,淨係講呢個口感,已經夠哂彈牙,啖啖魚味,每一咬都感覺到佢哋一絲不苟嘅態度。飯後甜品就揀咗個經典豆腐花,滑溜溜嘅口感真係夠曬嘆,呢啲美食經驗就係要即刻同朋友分享嘅!🥄總結,呢間小店,不單止有傳統味,重有平民嘅價錢,下次約埋好朋友,再嚟打個飽仔喇!🤤👌🏼