2024-06-23
朝早喺灣仔合和做完少少嘢,就諗住附近食個lunch,點知仙后餐廳維修緊,就去返熟悉嘅囍帖街….呢間餐廳之前都係after dinner嚟飲嘢,環境好chill好舒服,不過將近lunch Time冇提前訂位都係搏一搏有冇位,佢有幾張hightable話限時一個鐘,OK~都係簡單叫咗兩個set lunch ,泰式fusion菜,餐湯沙律都偏向濃味,我個人都啱口味,豬頸肉/雞扒份量都好大,絕對夠食,女仔就應該未必食得晒)…呢度應該係灣仔附近返工嘅朋友唔錯嘅選擇,喺個咁chill嘅環境底下食個lunch take 個break~💓有個缺點就係張圓枱真係好細,連杯餐具都唔夠位放,我亦都唔小心跌咗叉落地下,但呢度嘅侍應(貌似菲律賓籍)服務都好好,尤其是嘅笑容非常親切每一次同你對話接觸都笑得好燦爛,令你覺得好舒服心情都好好🌟🌟🌟