話說之前睇一個YouTuber介紹呢間露營生活,咁就想中秋正日9月17日同家人做節嚟食下靚嘢,坐下聽下音樂,所以就經OpenRice預約咗今日晚市嚟呢度試吓,但無諗過會遭到咁嘅對待,好失望。一坐低店員就話可以介紹一下今日嘅餐牌,分別有三個價錢$488、$688及$1088。咁本身一直諗住試吓就算同埋我哋屋企人都係唔食太多肉,所以就揀個最平嘅試吓。點不知個店員不停地sell,仲要因為知道我哋係叫最平嘅套餐,所以即時黑面對我哋,態度即180度轉變(要強調係高高瘦瘦,著全黑色衫,戴黑色帽,心口戴住個佛牌嘅男店員,照觀察佢應該係負責Sell套餐嘅,每一個客人坐低佢都會即時拎個餐牌嚟Sell嘅嗰個店員),而且佢嘅推銷手法真係非常之差劣,可以媲美推銷健身plan嘅sales⋯而且明顯地佢哋對叫$688以上set嘅客人特別好服務態度,例如係佢會主動介紹唔同嘅海鮮種類、食物種類同埋會幫埋手燒嘢食,相反全程對我哋就黑口黑面。我覺得既然咁介意客人叫$488平套餐,不如索性取消咗去,又或者可能統一或set一個高嘅定價就算啦⋯擺得出嚟餐牌都預咗唔同客人有唔同食法就會叫唔同價錢,何必咁樣對待客人呢?未去過嘅,我

我覺得既然咁介意客人叫$488平套餐,不如索性取消咗去,又或者可能統一或set一個高嘅定價就算啦⋯擺得出嚟餐牌都預咗唔同客人有唔同食法就會叫唔同價錢,何必咁樣對待客人呢?未去過嘅,我絕對唔會建議你去試,但若果你真係想去試,我會建議你叫最平嗰個就已經非常足夠。因為平心而論,食物質素其實一般,係比較行貨嘅食物。唯一係個和牛西冷有啲啲入口即溶嘅感覺,甜品都OK多款式,張露營凳比我想像之中好坐。但以上幾點都唔能夠令我想再返去食多一次,因為呢個店員嘅態度真係非常有問題,而且推銷手法亦令我好唔滿意。

仲要埋單時,唔知係有心定無意,佢比錯隔離枱$1088兩位嘅單比我哋(但staff係睇到的,無理由會錯,更何況我哋係三個人⋯所以呢樣嘢得佢哋自己先知)。

**補充多樣:其實我喺OpenRice book咗位佢寫明有88折,但埋單時佢同我講今日係假期前夕所以只得9折,但其實我之前已經喺電話度有再三問店員今晚係咪正常都會有88折,佢又答我係⋯既然係咁應該就一早同客人講清楚嘛⋯不過最後尾我都算啦,佢咁樣講我都費事再講咁多嘢直接埋單走人算⋯真心唔推介,唔建議大家去試,否則一肚氣!!
P.S. 坐室內聽live music真係嘈到拆天,喇叭多又大聲,啲performer唱歌/唱生日歌唱到非常刺耳。建議想以吹水傾偈為主嘅都一樣可以唔駛嚟😓
2024-09-17
Celebration