2022-07-12 141 views
久唔久又係去飲茶既時候,飲早茶要避開人多擠迫,除咗閒日去之外,仲要揀個無咁早,啲人又返曬工既時候。先黎個大大粒蝦餃,一籠得2粒件頭好大,裡面有4粒左右蝦仁,皮不算薄,味道就唔夠鮮,而且無加筍絲,無左清香味。加上而家肉多左,唔加筍絲,都可以加少少蔬菜類,令到無咁油膩。個人喜好,食點心唔貪大件,以味為先,太大件反而唔啱個口大細,我會減少少分。至於一籠2粒呢個做法好明顯係商業決定,如果一行4人原本叫一籠,而家就要叫兩籠。至於淨腸粉就唔覺有米香,佢望落光滑硬身啲,唔會黐埋一齊,估計用唔同比例既粉造成嘅效果。煎尖椒就加XO醬,感覺又唔錯,魚肉應該有加臘味粒,所以味道鹹鹹香香。最後金錢肚份量夠多,味道正常不過食落入味夠冧。整體來講,除咗大件之外,未發掘到其他特色,如果有時間,都會去試吓其他。

最後金錢肚份量夠多,味道正常不過食落入味夠冧。