2023-02-16 1917 views
鄭師姐係一間無五辛嘅泰式素食私房菜,2位起。每樣菜式都好好食,尤其鍾意沙爹串燒同菠蘿炒飯。位置方便,係K11 Art Mall對面。私房菜 (每位$180/ 圖為3人份量)冬蔭功湯水果沙律沙爹串燒素叉燒喇沙檬粉生菜包炸雜菜菠蘿炒飯芒果糯米飯是日糖水 沙爹串燒嘅醬好惹味,有椰汁嘅香味,素肉似係用冬菇蒂整成,食到一絲絲嘅口感。菠蘿炒飯嘅飯粒粒分明,好香菠蘿味。生菜包嘅餡料主要有素肉同芫茜,味道酸辣。我哋食哂生菜仲有部分餡料剩,店員好好可以幫我哋添生菜。喇沙檬粉嘅湯底好香濃嘅椰汁味,唔係好辣,配料有冬瓜、雞脾菇、豆卜等。冬蔭功湯嘅湯底清澈,味道偏辣帶有新鮮蕃茄嘅酸味,配料有椰菜花、蕃茄、粟米仔、香葉等。是日糖水係椰汁西米南瓜,南瓜煮到溶哂,只見到一絲絲嘅南瓜肉。芒果糯米飯幾好食,一D都唔膩,糯米飯鋪得薄身,有淡淡嘅椰汁味。

位置方便,係K11 Art Mall對面。

私房菜 (每位$180/ 圖為3人份量)
冬蔭功湯

素叉燒

沙嗲串燒

喇沙檬粉

冬蔭功湯

芒果糯米飯、是日糖水

2023-02-12
Type of Meal