2021-06-20
今日黎石塘咀揾食😋放咗幾日大假日日大魚大肉,突然想健康啲,食素都唔錯!一出香港大學站行無耐就見到呢間Green Tech Cafe,主打無五辛素食,環境又唔錯,就去試下啦🍴店員服務態度超好,耐心解釋餐牌,讚!南瓜湯唔似出面飲的死咸,呢度完全無落味精,一飲好清甜好fresh,仲食到一粒粒南瓜蓉👍經典未來漢堡配薯條食素又點可以唔食beyond meat素肉,真係好似肉,仲用埋Vegan cheese,食落同出面嘅邪惡漢堡包完全無分別,一樣咁正咁好食!店員話蕃薯條咁啱賣晒,得薯條,唯有下次再黎食過啦~黑松露雜菌意大利粉我最鍾意食黑松露,因為佢真係好香。而我都好滿意呢碟pasta,因為滿滿的黑松露遍佈每條意粉,勁香,加上呢度嘅意粉是我喜歡的彈牙口感,連埋雜菌的菇香,好吃!胎菊杞子桂圓黑糖茶淡淡胎菊幽香,加上杞子桂圓,清熱下火,夏天首選👍黑糖味不太突出,也因此不太甜。紅火龍果香蕉亞麻籽燕麥奶都市人生活緊張,又啖啖肉,呢杯植物奶特飲簡直是維持腸道健康之選👍真材實料,啖啖果肉,可能因為選擇了燕麥奶,不算稠,濃稠度剛剛好,下次再試下杏仁奶先!
南瓜湯
經典未來漢堡配薯條
店員話蕃薯條咁啱賣晒,得薯條,唯有下次再黎食過啦~
黑松露雜菌意大利粉
胎菊杞子桂圓黑糖茶