2017-09-16 85 views
係銅鑼灣見到呢間台灣野見到佢唔算好貴,決定一試古法魯肉飯 (大:$45 / 小:$35)真係覺得食台灣野一定要食魯肉飯先叫正😍叫左碗細既因爲想試下個味道,無令我失望,個魯肉飯整得好有台灣既感覺,d肉肥瘦岩岩好,而且佢既醬都較得好好,正!蚵仔煎 ($55)呢個蚵仔煎既分量令我驚喜!佢入面蠔既分量多,而且仲幾大隻添!👍🏻佢既蛋都煎得好平均,唔會話太厚或太薄,唔錯😝快炒蛤蜊 ($78)呢一個佢話係店長推介,平時食呢d最怕得d殼完全無肉,不過好彩呢個又唔會bo!又真係隻隻都有肉,唔會話得幾舊👍🏻個味道都唔錯,好入味👍🏻梅子炸鱈魚 ($55)呢個梅子鱈魚有驚喜!佢既肉質都好肥美,真係啖啖肉!而且個炸粉唔會好厚,食起上黎唔會好似食緊成舊粉咁👍🏻配埋個醬汁就更加好,佢酸酸地咁,唔會太膩,感覺唔錯!綜合滷水拼盤 ($48)個拼盤一拎上枱都已經好香,好吸引!我哋揀咗牛展、豆干同埋蘿蔔😬佢嘅牛展食落唔韌,仲好入味👍🏻當然佢既豆干同蘿蔔都好唔錯啦,都係揀左d容易入味既野,所以其實好好味😝鹽酥雞翼 ($50)佢呢個雞翼係單骨雞翼黎架,所以食起上黎好方便!佢炸到d皮脆脆地,但係d肉唔會變到好韌,相反仲有d肉汁👍
係銅鑼灣見到呢間台灣野見到佢唔算好貴,決定一試

古法魯肉飯 (大:$45 / 小:$35)
真係覺得食台灣野一定要食魯肉飯先叫正😍

蚵仔煎 ($55)

快炒蛤蜊 ($78)

梅子炸鱈魚 ($55)

綜合滷水拼盤 ($48)

鹽酥雞翼 ($50)
佢呢個雞翼係單骨雞翼黎架,所以食起上黎好方便!佢炸到d皮脆脆地,但係d肉唔會變到好韌,相反仲有d肉汁👍🏻不過佢唔會加左好多調味粉,所以食起上黎唔會好咸,感覺岩岩好呀!

翡翠檸檬愛玉 ($26)
呢杯比較酸,不過就好開胃🙂
檸檬多多 ($26)
好似係檸檬味益力多😍好好味!😍
2017-09-16