2016-03-18 436 views
今日同男朋友食飯,揀了瓊華的八幡屋,因為又想食得好一點,又想坐得舒服點。結果是沒有讓我們失望,食物、服務、環境,都很滿意,很讚的一餐晚飯!!!店內環境很光猛,位置也寬敞而且有間隔,唔使食野望到其他人或俾人望。男朋友5點半放工,6點我地已經來到,因為太早只有1,2檯客人,但之後愈來愈多。位置舒適,整潔。我地揀左$298嚴選黑毛和牛套餐,好快就上左黑毛和牛&美國豚肩肉。自己可以出去拎火鍋配料,仲有啲串燒,壽司,天婦羅可以即叫即整,而且仲有比得上酒店的西式甜品。自助區域很整齊,清潔,因為我們就坐在旁聽,看到客人走來走去。坐這裡好處是拿食物方便,壞處是有人在旁邊走來走去有點煩(如果睇女仔的話應該是好處)。升級叫海鮮同刺身都只係各位加$50,真係好抵!刺身份量十足,而且好新鮮,赤蝦有6隻,仲有生蠔,正呀!!!湯底揀左豬骨湯同壽喜燒,壽喜燒甜甜的。之後加湯都係根據我地本身的湯而加,唔會乜都加清湯。總共有3碟黑毛和牛同一碟美國豚肩肉,件件都肥瘦均勻,入口即溶。海鮮配料有: 海蝦,帶子,蜆,廣島蠔,鯛魚片 , 我本身好鍾意食蝦,有咁多蝦真係好開心。自助區:有菇類、菜、丸類,麵等等,材料都是上等,不過食

位置舒適,整潔。

升級叫海鮮同刺身都只係各位加$50,真係好抵!
刺身份量十足,而且好新鮮,赤蝦有6隻,仲有生蠔,正呀!!!
刺身
海鮮
自助區:有菇類、菜、丸類,麵等等,材料都是上等,不過食得唔多,因為食完刺身、海鮮、牛肉豬肉都已經好飽,仲要留肚食甜品呢!!!
天婦羅即叫即炸,粉漿不厚,好食!!
天婦羅
爐端燒也是即燒,香口而不會太乾。
爐端燒
甜品區很豐富,有雪糕,有布丁、有CAKE等等,每件細細的,讓人可以每款都可以試到。
甜品
八幡屋涮涮鍋除了火鍋材料靚外,其他刺身,天婦羅,爐端燒等都係質素很好,絕對比得上酒店!!!
一定要再返黎食!!
2016-03-09
刺身