6 day(s) ago 0 views
八幡屋涮涮鍋,位於旺角瓊華中心12樓,一間相當高質素的火鍋放題,餐廳座位相當舒適寬敞,相當適合親朋好友共聚,而且食物質素相當高,絕對唔會失望而回。放題套餐選擇相當多,豐儉由人,難得遇上日本黑毛和牛套餐做緊半價優惠,又有龍蝦任食當然唔會錯過。食火鍋放題,當然最緊要係牛肉質素高,日本黑毛和牛入口即溶,油脂豐富,食極唔停。放題海鮮選擇亦都好多,鮑魚大大隻有咬口,海蝦新鮮彈牙食火鍋一流。仲有一大堆海鮮刺身,真係大滿足。

仲有一大堆海鮮刺身,真係大滿足。
2024-05-02 0 views
八幡涮涮鍋呢間餐廳嘅套餐,其中半價優惠特別令人注目。呢個套餐嘅特色之一就係龍蝦任食,令人十分期待。首先要讚吓餐廳提供嘅食物選擇,種類非常多,比客有更加多口味同食材選擇嘅機會。特別係龍蝦,每隻都有手掌咁大,呢個係令人驚喜嘅亮點新鮮龍蝦肉質鮮味,保持鮮嫩嘅口感,絕對係海鮮愛好者嘅天堂。除咗龍蝦同埋嘢食,仲有雪條飲品任食,呢個都係加分點。喺享受美食嘅同時,仲可以隨意品嚐唔同口味豐富嘅雪條飲品,絕對係令整個用餐體驗增添一些清涼同甜蜜。

2024-05-02 0 views
喺旺角食火鍋放題其實真係有好多選擇,但係位於瓊華中心12樓嘅八幡屋涮涮鍋,好多時係我嘅首選。日本黑毛和牛套餐,其實真係好抵食,依家仲有半價優惠,又可以叫埋澳洲M5和牛,海鮮種類亦都非常之多,仲有大量刺身,最近更加有芝士焗龍蝦任食,真係超級抵食。日本黑毛和牛,油脂分布分明,入口油脂感覺較濃,肉質軟嫩。澳洲M5黃牛,肥瘦適中,入口比較有咬口,肉味香濃。餐牌選擇仲有大量海鮮火鍋材料,海蝦非常新鮮彈牙,海蜆大大隻冇沙非常乾淨好食。

2024-04-28
Dinner
八幡屋經常都full booking一定要早兩日book!同朋友揀左D4套餐,除左有半價優惠仲有龍蝦任食,超抵!雪糕飲品任飲唔洗多講。醬料都好齊,可以自己調配,另外仲有丸類都蔬菜類任拎,半自助任食方面,有刺生、壽司、炸物、串燒、和牛、豚肉,食幾多點幾多!未打邊爐先點左好多刺生! 三文魚、北寄貝、帶子,款式都好多,而且味道都唔錯,夠鮮甜要回本當然要食牛肉!套餐有日本黑毛和牛A4、澳洲M5牛肉,呢兩款最靚!同朋友不停encore,肉色超靚,夠紅夠粉,煮起上黎又薄又嫩滑,可惜食得太多其他野,同朋友share左六份已經食唔落
八幡屋經常都full booking一定要早兩日book!

同朋友揀左D4套餐,除左有半價優惠仲有龍蝦任食,超抵!

2024-04-28 0 views
Gym咗幾個week, 💪🏻💪🏻💪🏻修身成功又可以出嚟放任狂食,放題真係一個唔錯嘅選擇 🤤🤤🤤,想食乜就食乜,人多人少都可以食多款食物,最啱d鍾意一餐多口味、樣樣試少少嘅朋友~ 🥰🥰🥰諗諗吓不如出返個放題巡遊專題推介,呢次係呢幾個月第6次,就由{放題巡遊.6}開始啦 😂😂😂今次去呢間係位於旺角瓊華中心12/F, 🦞🦞🦞 我哋揀咗個龍蝦任食嘅D4 套餐, 宜家做近🤑🤑🤑 半價優惠,超抵高CP~ 火鍋配料係QR code度點就會自動送上嚟,好多款式嘅火鍋配料都有,特別推介以下幾款 :1.)牛肉片 🥓🥓🥓 超新鮮,好正 👍👍👍 2.)串燒都唔錯啦~ 🍢🍢🍢3.)炸曼頭都有 😋😋😋⭐️⭐️⭐️ 麵食有罕見嘅紅羅白麵 & 紫薯麵,好健康,不妨一試 👍👍👍⭐️⭐️⭐️ Asahi任飲 🍺🍺🍺 cheers~

1.)牛肉片 🥓🥓🥓 超新鮮,好正 👍👍👍
2.)串燒都唔錯啦~ 🍢🍢🍢
3.)炸曼頭都有 😋😋😋

⭐️⭐️⭐️ Asahi任飲 🍺🍺🍺 cheers~

• 牛肩胛
  • 澳洲M5和牛
2024-04-28 0 views
今日同同事gathering 帶我旺角食好西😝 呢間喺旺角瓊華中心嘅人氣任飲任食火鍋,超多套餐選擇,我哋今次去晚市就揀咗D4套餐 呢個套餐主打係食日本黑毛和牛🐂同埋龍蝦🦞 而家做緊優惠 5:30前入座買一送一真係超抵 完全唔需要考慮🤤 套餐仲有任食鮑魚海蝦🦐帆立貝廣島蠔🦪超豐富嘅海鮮,而且新鮮 鮑魚都洗得好乾淨,廣島蠔鮮甜。除咗海鮮連刺身都有10幾款,超厚三文魚 甜帶子 同大赤蝦都好推薦👅👅呢度飲品選擇都多啤酒都有幾款 必飲asahi🍺🍺 又夠凍 打邊爐飲真係岩哂😚最後最後 一定要食呢度既雪條 好多韓國雪條 有朱古力味 有水果味 點都有你岩食既😋🍨
2024-04-23 0 views
瓊華有幾間我都幾中意食, 而哩度個D4餐我就趁佢有半價既時候食, 咁樣CP值就最高。哩個餐除左刺身, 牛肉等主打之外, 重有放題少有既龍蝦任食!!唔知係咪因為餐廳係瓊華既高樓層, 樓底好似高D, 再加埋大玻璃窗個空間感都大D, 環境不錯。由刺身盤開始既質素已經good, 最中意牧丹蝦又甜又大隻。涮涮鍋既肉類有好多款, 我地就狂點黑毛和牛同M5哩D高價肉, 超正~~除左肉之外哩度既炸物, 串燒等都唔錯, 我同朋友都勁讚佢個羊架, 燒得好香又夠厚肉!! 必點!!啤酒汽水同甜品款多到唔會試得哂, 仲發現佢會有D特別款, 竟然有隻我未見過既期間限定cross over可樂添!!

刺身盤開始既質素已經good, 最中意牧丹蝦又甜又大隻。
2024-04-17 302 views
和牛黎講呢度真係好高質,呢個餐做既係任食澳洲和牛,和牛有甜香既牛油味道,油花十足,未煮已經聞到見到油香十足既和牛花紋,一煮完就食到肉味濃郁,口感嫩滑,再點埋生雞蛋汁,加埋啲蛋香,真係好食到不得了💋💋而佢地有唔不同既小食都係自助任拎既,衛生好好,唔會好污糟好亂,小食種類又多,連港式啲既碗仔翅都有,碗仔翅仲要好足料,竹笙冬茹呢啲配料都有,真係好正呀👀👀火鍋亦有唔同既任依海鮮,鮮蝦帶子呢啲用黎做火鍋都好鮮味,真係食唔停口呀👄👄佢地既甜品係任食啦,基本既品同種類雪條都有,雪條係靚雪條,質素幾高,其他甜品亦有雜果杯,唔同既蛋糕仔,泡苸果啲,種類多多,而且佢地係每日新鮮整,唔會隔夜,好放心呀👅👅

2024-04-15 262 views
一間有得任食和牛既涮涮鍋餐廳,放題餐廳既裝修,唔會坐得好逼好唔舒服,店員服務亦好好,夠晒親切!除佐主角澳洲和牛係任食,其他肉類都係任食架,好似黑豚肉咁肉質就好好,鮮味軟嫩,一啲都唔鞋口,而且一叫就上枱,速度好快!🐄🐖另一樣一定要講既就係佢地既任食刺身,三文魚,帶子,榮螺,甜蝦,吞拿魚,希靈魚,唔同都有,而且每款都新鮮大塊,唔會因為係放題質素就難食,鮮甜十足!🍣🦐海鮮呢除佐刺身亦有火鍋用既,火鍋用既海鮮有鮮蝦,青口,東風螺,扇貝,最中意食佢地既東風螺,螺肉鮮甜味美,好爽口彈牙,正呀!🐟🦑

2024-04-12 281 views
八幡屋涮涮鍋地址:旺角彌敦道628號瓊華中心12樓大家知唔知其實旺角有間CP值打邊爐店😎,唔單止有主打日本黑毛和牛和龍蝦任食😍,而且仲可以任食各種刺身(劍魚;鯛魚;吞拿魚;三文魚)等等等😋。作為肉控的我,當然要第一時間叫個半價優惠D4 套餐 🥩🥩🥩🥩🥩🥩🍲啦~牛肉件件都好雪花分明濃郁🤩,入口即化,而且咬落啖啖都好有肉味濃郁🤤,真係CP值幾高。龍蝦肉相當新鮮,入口彈牙同嫩滑,無得頂,再加上大量食刺刺身,真係啖啖真係令人意猶未盡😎。#nicefoodie旺角----------------#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious  #hk  #香港 #香港美食 #美食 #旺角美食 #打卡  #旺角 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處  #打邊爐 #日本餐
八幡屋涮涮鍋
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心12樓

#nicefoodie旺角

----------------
2024-04-12 156 views
黎到一間以涮涮鍋放題為主題既餐廳,少少日式既裝修,配置幾好,除佐主角得,其他配角都好正!😻刺身呢個餐既刺身係任食既,有成13款選擇,每款都好新鮮,即點即拎出黎,夠晒冰凍鮮甜,而且大件厚身,好有質感呀!😽和牛呢個餐係任食澳洲m5和牛,當然亦有其他肉任食,而和牛就質素超班,肉鮮肉香,肉質好嫩,柔韌肉質,真係好爽呀!😸串燒串燒就係另一配角,同樣選擇唔少,好似燒雞翼咁就焦脆焦香,菠蘿就焦脆得黎好鮮甜,真係好好食!重點係即叫即燒,上枱果陣絕對係熱辣辣,唔會凍晒硬晒!

😻刺身

😽和牛

😸串燒
2024-04-10 166 views
-呢度環境真係幾大幾靚👍🏻👍🏻放題餐廳配置 乾淨衛生 非常舒適😙而且放題黎講上菜速度好快呀!-肉類🥩佢地有唔同既肉類 每一款都夠晒新鮮☺️啲肉肉質好嫩 柔軟煙韌🤓🤓好似豚肉就充滿肉香 肉味十足呀👍🏻打邊爐既方法去煮啲牛肉就岩岩好 肉嫩鮮味!-串燒🍢呢度亦有唔同既夢菜小食串燒好似連魚肉豆腐都有得串燒魚肉豆腐燒完好軟綿~口感好好即叫即燒真係唔同啲架!-甜品🍦甜品有啲小糕點 亦有唔同既雪條雪糕啲雪條好好食呀😋榴連味最正👍🏻超香甜而佢地既蛋捲亦係軟綿綿好香軟😳又有糯米糍果啲 正呀😎-
呢度環境真係幾大幾靚👍🏻👍🏻
放題餐廳配置 乾淨衛生 非常舒適😙

而且放題黎講上菜速度好快呀!
肉類🥩
佢地有唔同既肉類 每一款都夠晒新鮮☺️

啲肉肉質好嫩 柔軟煙韌🤓🤓

好似豚肉就充滿肉香 肉味十足呀👍🏻

打邊爐既方法去煮啲牛肉就岩岩好 肉嫩鮮味!

串燒🍢
呢度亦有唔同既夢菜小食串燒
好似連魚肉豆腐都有得串燒
魚肉豆腐燒完好軟綿~口感好好
即叫即燒真係唔同啲架!
甜品🍦
甜品有啲小糕點 亦有唔同既雪條雪糕

啲雪條好好食呀😋榴連味最正👍🏻超香甜
而佢地既蛋捲亦係軟綿綿好香軟😳

又有糯米糍果啲 正呀😎
2024-03-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary
2024-04-09 201 views
旺角出黎幾分鐘可以到啦!今次選擇了D4套餐食日本黑毛和牛任食套餐!肉類有好多可以選擇:日本黑毛和牛、澳洲M5和牛、還有不同部位的肉!還有豚肉等等可以選擇呀~涮火鍋很不錯呀!黑毛和牛的牛味很足,油脂分布均勻~還有很多海鮮可以選擇,推薦鮑魚和生蠔🦪喔!很鮮甜又有口感!生蠔成隻手咁大!還有大龍蝦🦞可以吃~味道很不錯,還有海蝦,貝克等等海鮮也很不錯😌還有各類飲品和甜品可以選擇👍哈根達斯雪糕免費吃呀!😊😊蔬菜也有很多款選擇!真的好滿足😌

2024-03-24
2024-04-09 144 views
適逢屋企人生日, 我就搵左呢間八幡屋同佢地一齊慶祝! 入到黎就覺得D 燈光好舒服, 我地仲版安排左坐係卡位, 真係夠哂闊落, 我地每次叫完野食都好快上菜, D野食都冇漏單既情況! 佢既刺身真係勁肥美, 我地都encore左幾次, 三文魚真係充滿油香, 蝦又夠大隻! 呢度既牛肉超有牛肉味, 亦都油花分明, 食落去唔會覺得好膩! 我地都食左勁多碟! 最後仲有haagendaz 雪糕食, 真係巨滿足!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

原來呢度依家做緊D4既套餐有半價優惠,呢個餐本身都比較貴,有半價緊係要試下!呢個餐有得任食靚肉,又有哈根達斯任食,生啤亦任飲,更有鮑魚龍蝦任食,其他小食串燒果啲都係任食,真係爽到爆呀!呢度既涮涮鍋有一個自助醬料bar,唔同醬料都可以自由選擇,真係好正!其他火鍋配料都可以自助咁拎,方便到爆呀!(^з^)除佐火鍋啦,呢度另一重點一定係任食既刺身壽司,刺身好似鮮蝦刺身咁都好鮮嫩軟糯,口感味道一絕(*^o^*)佢地既燒物亦係估唔到咁好食,燒羊架好大件好惹味,燒到焦香肉質柔嫩,口感一流,味道亦好鮮,任食黎講質素真係無得彈呀(。・ω・。)呢度既其他飲品雪條果啲都比較特別,香港手工啤都有,真係幾正架!

除佐火鍋啦,呢度另一重點一定係任食既刺身壽司刺身好似鮮蝦刺身咁都好鮮嫩軟糯,口感味道一絕(*^o^*)