2020-06-20 84 views
打正深井燒鵝的旗號但位置坐落係十分方便既尖沙咀 引得我和媽媽慕名而來 同場仲見到唔少外藉人士食燒鵝食得相當滋味餐廳雖然是中菜館但裝潢新潮 光鮮的燒味counter內展視住各種燒味 引得食客垂涎欲滴 我們點了例牌鵝但加了小小錢食下庄 因為媽媽更愛下庄厚身的鵝肉 而且仲係限量發售 好彩今晚尚未售罄 碟中的鵝肉外觀上已取100分 色澤均勻 油花重 香氣四溢 選最厚肉的位置品嘗 鵝皮香脆帶薄薄的脂油 鵝肉彈牙 鵝油齒頰留香 真係無得彈!沾上梅子醬 酸酸甜甜更能提鮮😋只有製作時從封腔、吹氣、上色、燒烤時絲毫不差才有如此完美既效果!小炒皇作為鑊氣小菜 一樣出色 大量韮菜和蝦乾、鮮魷魚等大火爆香 惹味得很!雪耳鮮奶燉雞湯性質温和 入口清幽 奶味濃👍🏻一大盅可供人分享陳皮紅豆沙桃膠算是新配搭 令糖水口感更豐富 陳皮味香 紅豆起沙 食起來清潤

• 例牌燒鵝
  • 小炒皇