2019-04-19 384 views
路過呢間新開小店,聞到好香藥材味同酒糟既味道,被佢既香味吸左入去。個日係平日晚上7點幾左右,已經好多野都賣哂,米粉、河粉⋯⋯乜都無!得返台灣麵,心諗是旦啦,都坐底左。店員推介藥饍湯,咁就試下啦,湯底幾濃當歸味既,都ok,感覺好似好補咁,不過同個台灣麵唔太夾。入多兩個客,聽到連藥饍湯都賣哂😳呢度招牌係醉雞,聞到酒味幾香既,但食落隻雞好似無醃過咁,無乜味,好麻麻。試埋佢個醉鮑魚,細size又賣哂,要加錢叫大size。其實試左個雞覺得無乜味,都預左鮑魚都一樣㗎啦,鮑魚仲難煮得入味!不出所料,都係完全唔入味既!總括而言真係麻麻地,7點幾就乜都賣哂,都唔知佢點預份量,點做生意既。我地只係一餐飯既時間,已經有兩、三枱人因為咁樣,坐底左都起身走人!自己倒自己米🤷🏻‍♀️

入多兩個客,聽到連藥饍湯都賣哂😳