2020-03-21 5454 views
#小秘書 一直都好想試吓 #楊生 嘅手勢,可惜總係搵唔到機會🤔 呢日下晝約咗朋友喺荔枝角附近,路過 D2 Place 先知道原來「燉 - 養生」開咗間分店喺 #港鐵D出口🤤 我到嘅時間大概係傍晚6:30,未計等緊外賣嘅食客,圍住cashier排隊嘅人數都唔少,言談間聽到大家都係特登嚟捧 #楊生 場... 好有愛呀❤️ 可能呢日餐廳實在太好生意,輪到我嘅時侯 #燉湯 就只係賣淨五款👉🏻👈🏻 本來想試 #椰皇燉湯 嘅我,唯有轉呔叫個 #雲腿菜膽燉豬肺 補補個肺🤣🤣 再叫咗個 #外賣 #黃咖喱牛筋腩客飯 比屋企人試吓。由於客飯需要20分鐘準備,我喺舖面先飲咗個 #燉湯,時間就啱啱好🤤 #燉湯材料 十足,#豬肺 有煎過嘅痕跡,#師傅 應該係為咗癖咗豬肺陣腥味,好細心👍🏻 未入口已經聞到好香嘅 #杏仁味,稍為加少少鹽,味道就啱啱好🤤 至於個 #咖喱飯 都唔錯呀,咖哩汁唔大辣,配埋 #紅蘿蔔🥕 反而有啲天然嘅甜味,配埋 #白飯 一齊食,認真一流👍🏻👍🏻👍🏻 不過餐廳地方唔算大,大家都只可以 #立食、或者要坐喺 #bar枱 配以 #高櫈,食客未必可以停留太耐,所以我見大部份食客都係買

不過餐廳地方唔算大,大家都只可以 #立食、或者要坐喺 #bar枱 配以 #高櫈,食客未必可以停留太耐,所以我見大部份食客都係買 #外賣 多。希望我下次可以早啲嚟到,試吓其他 #燉湯 啦🤤
2020-03-21
$105 (Dinner)