2021-07-26
話說我唔知屯門開左間無味精茶餐廳,朋友就帶我去食🤪👉🏻閨.家👈🏻🥩香煎蓮藕餅豬扒飯 💵50🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀豬扒較薄身,肥瘦平均,配有甜豉油夾薑蔥一齊食,食完一啖又一啖,滿足度💯旁邊伴有雪菜🤭但個人唔歡喜所以對雪菜0意見😂🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀值得一提,店員既服務都好好,會留意到客人既需求,主動幫我地添加豉油亦點綴一下😂知道我地要打卡💛🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍜手剁香煎蓮藕餅 💵45🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀有2大塊厚身既蓮藕餅,有3款手打麵比客人選擇,分別有甘筍麵、紫薯麵、波菜麵,而我選擇左波菜麵💚🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀麵既口感好腍,份量亦巨多(我有講要少麵,但店員話份量減唔到🥲間接變左做大嘥鬼👻)而蓮藕餅入面有粒粒蓮藕,巨大塊,不過有啲油,口感好有咬口,唔會好散~🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍎🥕蘋果紅蘿蔔沙參煲咸排骨 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀豬扒飯配埋細碗老火湯,仲要星期一至日都唔同口味😜最緊要係無味精嘛~🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍹凍檸茶🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀+💵7有凍飲,大熱天時要加返杯凍飲🥵🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
話說我唔知屯門開左間無味精茶餐廳,朋友就帶我去食🤪
👉🏻閨.家👈🏻
🥩香煎蓮藕餅豬扒飯 💵50
🍜手剁香煎蓮藕餅 💵45
🍎🥕蘋果紅蘿蔔沙參煲咸排骨
🍹凍檸茶
+💵7有凍飲,大熱天時要加返杯凍飲🥵
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
☀️整體而言,💛餐廳食物大件夾抵食,服務都不錯,不過地方淺窄,另外建議胃口細既可同朋友share再加小食💮