2020-07-26
對這間點心店充滿期望所以勁失望。之前睇雜誌介紹。話這裡是尖沙咀高級點心的點心尊門店。我老實講中港城的功夫點心抵食和好食個佢多多聲。雖然現在疫情關係有九折。但其實只係唔需要收加一。我和朋友三人其實上半年已經想試一試。但之前因爲疫症暫停開放一段時間。所以一直都無機會。但最近終於開返。所以大家早放時就來試一次。選擇這裡的最大原因就係佢可以選擇時間。沒有落場時間和分段時間。但其實今次真係好失望。因為食物選擇太少。高級點心都沒有太多。有些點心係唔做任食的。根本比普通酒樓選擇更少。老實講用呢個價錢真係無可能會有好評⋯以下係部分的點心:呢款點心見個樣都唔想食。睇樣硬梆梆⋯最後朋友話唔熱和只有一個甜字這個瑞士雞翼。一點甜味都沒有⋯這個蝦餃還可以。已經係最好食燕窩蛋撻-但係賣相很差。高級點心這個賣相?老實講這間點心店放題選擇里。最值得點的就係呢個。點了這個就為這餐畫上句號。我自己都一個人食咗兩碗才滿足。這裡以前點風光我就唔太清楚。但我眼見其實人都唔太多。可能價錢都係一個大問題。尖沙咀這地方你收這個價錢大家對你的食物一定會有所期望。我唔會再試因爲這裡選擇太多。如果真係找唔到其他點心放題。我情願單點,因爲價
以下係部分的點心:
呢款點心見個樣都唔想食。睇樣硬梆梆⋯
最後朋友話唔熱和只有一個甜字
這個瑞士雞翼。一點甜味都沒有⋯
這個蝦餃還可以。已經係最好食
燕窩蛋撻-但係賣相很差。
高級點心這個賣相?
我自己都一個人食咗兩碗才滿足。
尖沙咀這地方你收這個價錢大家對你的食物一定會有所期望。我唔會再試因爲這裡選擇太多。如果真係找唔到其他點心放題。我情願單點,因爲價錢其實都差唔多。