2006-01-21 73 views
個日我同個fd係新城巿搵唔到岩食既店舖,之後我個fd就拉左我入去呢間"一世永遠難忘既餐廳",一入到去,見到客人不多都心知不妙(其他舖都迫爆人),之後我同我個fd坐低,d侍應水都冇杯,理都唔理下我地咁,叫左幾句,d侍應先慢慢咁行過黎幫我地落單,然後我同個fd係度吹水,d廚房佬同侍應當我地唔存在咁係度玩,好耐之後,我見我個fd碟炒飯都就食晒,我碟干炒牛河都仲未黎,叫左幾次侍應催催廚房,之後我先見到廚房d人行入去,過左一陣,我碟野先整好比我食,點知d手藝仲差過d新人學炒咁.....唸住佢地d奶茶會好d la(起碼自己出埋品牌),點知一飲,唔滑不突止,d味道仲怪怪地= =,之後我地終於都辛苦地食完呢餐,仲要收我地百幾蚊,心唸(唔怪得之佢地咁都唔"汁粒"啦,人地其他舖排晒長龍,唔想等位,又肚餓咪試下食佢lo,之後收人地勁貴黎為皮)