今日路過見到依間燒肉餐廳睇落唔錯,所以我就同一個鍾意食肉嘅朋友上黎試下。前菜食左依個番茄沙律,好清新,味道酸酸甜甜,非常開胃。之後我地就叫左甲羅燒。服務員會主動過黎幫我地燒,超好👍🏻咁我地就唔洗估估下究竟個食物熟左未🤣甲羅燒得好香,一啲都唔腥,香濃嘅蟹膏連埋梳打餅食,口感立刻提升一層。黎食燒肉,當然唔少得食和牛😆 今次我地就叫左依一塊日本和牛肉眼食。未燒之前,見到塊和牛嘅雪花都覺得正!店員幫我地燒到塊和牛5成熟,啱啱好!塊和牛油脂分佈均勻,入口即融,口感非常好,而且牛味好足。除左牛,我地都叫做豬勒條。豬勒條燒到脆脆地,香口,又係另外一個味覺享受。另外我地都叫左鰻魚。店員幫我地燒到鰻魚皮極脆,而家鰻魚嘅肉質燒到好嫩滑,配上鰻魚汁,食落口真係好滿足。除左鰻魚,我地都叫左虎蝦黎燒。啲虎蝦真係超大隻,有手掌咁大!燒完蝦肉食落好彈口,蝦膏仲要超多。除左燒肉正之外,餐廳嘅清酒放題都好出色,兩個鐘無限添飲!之前去日本旅行就見得多,第一次係香港見到。部清酒放題機有好多種清酒揀,而我最鍾意「作」依隻清酒。酒嘅厚度啱啱好,唔太甜,非常容易入口。個清酒放題仲有包其他嘢飲,飲到咁上下,飲下其他嘢飲解下酒都好。

前菜食左依個番茄沙律,好清新,味道酸酸甜甜,非常開胃。
番茄沙律

甲羅燒

日本和牛肉眼

豬勒條

燒鰻魚

虎蝦

清酒放題

個清酒放題仲有包其他嘢飲,飲到咁上下,飲下其他嘢飲解下酒都好。我就飲左依杯果茶,唔係好甜,果香味清清地唔錯。

鮮果冰茶

最後我地食埋依個蘋果雪芭做甜品。蘋果味好濃郁,食落去好清新,為依一餐劃上一個完美嘅句號。
蘋果雪芭

Type of Meal