2021-09-17 620 views
同三五知己gathering, 十下十下就最好不過! 家人食過觀塘嘅「真味鮮廚」後讚口不絕, 任飲任食, 重點係冇限時, 可以無拘無束地邊十下十下, 邊同朋友閒聊。於是我就book定檯, 今晚就黎食餐勁!平日晚7點半左右入座, 餐廳內座位已坐滿9成, 果然很有人氣。餐廳抽風都做得唔錯, 咁多檯打邊爐都冇焗促感。醬油、飲品設自助區:入座先按人數供應時令刺身拼盤、雞煲,刺身拼盤賣相款式都有返d睇頭, 鮑魚爽彈鮮甜, 帆立貝刺身超鮮甜, 三文魚比吞拿魚更有魚香, 牡丹蝦鮮味唔腥。雞煲已預熟了8成, 上檯一滾炒起食得, 超微辣度岩返大多港人口味, 雞件香噴噴好惹味, 唔夠喉仲encore多round!食完雞煲到打邊爐環節, 火鍋海鮮盆分兩個價錢, 因應自選波士頓龍蝦/蟹,而我地就揀咗波士頓龍蝦, 湯底三選一, 揀咗「沙地瓜瑤柱」, 食完重口味雞煲再食清清地嘅邊爐都唔錯。龍蝦每人分到半邊, 鮮味彈牙很厚肉; 蟶子爽口冇沙; 青口、蝦鮮甜, 不是死蝦質素; 鮮北寄貝大大隻; 魚類均被起骨, 包括有龍躉肉、鱔片。龍躉肉很厚很嫩, 但對鱔片有d失望, 魚質偏林多骨。按人頭提供一次性嘅巨型水餃皇、特級安

醬油、飲品設自助區:

入座先按人數供應時令刺身拼盤、雞煲,
刺身拼盤賣相款式都有返d睇頭,

雞件香噴噴好惹味, 唔夠喉仲encore多round!

而我地就揀咗波士頓龍蝦,

龍蝦每人分到半邊, 鮮味彈牙很厚肉;

蟶子爽口冇沙; 青口、蝦鮮甜, 不是死蝦質素;

鮮北寄貝大大隻;

按人頭提供一次性嘅巨型水餃皇、特級安格斯肥牛肉
安格斯肥牛肉色澤新鮮嫩紅, 牛脂不算多, 但分佈網絡平均, 肉味香濃

多款火鍋配料可無限任食,

其中鵝腸最值得encore!! 爽口又冇太多肥膏連帶, 有淡淡鵝酥香, 勁正!

Other Info. : 茶芥$12/位
2021-09-07
$300 (Dinner)