呢一間位於西貢既🌊Turtle By The Sea🌊,坐擁180度無敵大海景,仰望住整個西貢碼頭,簡直就係無敵😆仲要係寵物友善餐廳添🐶,室外座位非常歡迎毛孩一齊進餐,座位都相當闊落,大部份都係梳化形式,營造出一個超舒適嘅環境,又休閒,仲可以hea住醫肚🙊菜式方面都係以歐美為主,同時兼備Cafe同埋酒吧,輕食又得,想飲番杯又得😆,口味大眾化之餘,價錢都相當親民,今日就嚟試吓佢係咪性價比高先😌🥗雞肉烤南瓜藜麥沙律 $158 :呢份沙律要讚一讚佢,配搭得幾好👍🏻,醬料又夾,份量又夠多💪🏻,啲雞肉經過醃製食落好入味,又軟熟,咸度啱啱好,另外配左南瓜粒同雞蛋,一啲都唔馬虎,賣相又夠靚,沙律菜絕對新鮮🥰🥰🍕風乾火腿火箭菜薄餅 $242: pizza烤焗得剛好,外脆內軟,pizza邊好脆又唔燶,餅底又夠薄,上邊嘅配料基本有茄汁,火腿同火箭菜,我哋另加左黑橄欖,辣肉腸+$44 🙈,變到更加豐富,配料味道唔錯,仲有微微拉絲😋🍔小龜和牛漢堡 $198: 配左七成熟既和牛漢堡,估唔到仲要厚切,價錢夠晒實惠,仲要一啲都唔乾,肉質豐富,其他配料都新鮮,一啖真係食唔晒,所以話真係好足料,另外配左粗薯條,簡直就係

🍔小龜和牛漢堡 $198: 配左七成熟既和牛漢堡,估唔到仲要厚切,價錢夠晒實惠,仲要一啲都唔乾,肉質豐富,其他配料都新鮮,一啖真係食唔晒,所以話真係好足料,另外配左粗薯條,簡直就係即叫即炸,熱辣辣嫁🤤

🐟香煎三文魚配叨草忌廉汁 $225: 三文魚外皮超脆,喺出邊食開嘅三文魚會較為油膩,但呢度煎嘅三文魚一啲都唔油,熟到啱啱好,再配上蘆筍同忌廉汁,幾惹味😋

🍰火焰雪山兩位用 $165: 火焰雪山有好多餐廳都有聽過,但係就未叫過,我哋就叫嚟試吓,初初我以為係類似疏乎厘咁,但原來裏面係三色雪糕🍨,雲呢拿,士多啤梨同埋朱古力味,外層經酒精點起火焰燒至焦糖色嘅係cream,依家天氣食就啱晒😂

🍹Wildberry sour $68: 紅卜卜既mocktails,雜莓紅莓汁,裏面有唔同嘅果肉,甜度適中,賣相特別❤️

🍹Pineapple Pan $68: 呢杯係以薑水,菠蘿汁同梳打水製成,味道淡淡地,不過好解渴,唔會好甜💛

🌼最後都要讚下佢哋嘅服務質素,因為我哋坐得比較遠,喺邊邊位,但佢哋每隔一段時間就會過嚟望一望,睇吓有啲咩需要,同埋每一次上菜嘅時候會介紹係咩菜式,唔錯👍🏻