2023-05-09 2285 views
大家知唔知西貢沙海灘側邊有一間坐擁無敵海景嘅泰國餐廳😎 呢間主打泰北菜式,正宗得來環境仲要非常chill, 坐outdoor 用餐區,好似置身於泰國小島🏝️一樣😚 我哋由黃昏坐到天黑,感覺真係好正😚 非常推介大家試吓🥰 🌟香茅辣拌蝦沙律 $188 呢個沙律超級有驚喜🤩 有齊我最鍾意嘅泰式元素😍 香茅切到好幼,再加上其他泰式香料以及新鮮爽口嘅大蝦,又香又辣,加上香茅獨有嘅清新香氣,真係食到停唔到口好開胃🤭🌟香葉炒辣肉碎 (豬)$108 呢道經典嘅泰國菜式,睇落好平凡,但係要炒得好味一啲都唔簡單😌 呢度炒得香辣惹味,豬肉肥瘦適中,熱辣辣配埋白飯真係一流👍🌟酸辣青檸明爐魚 $198 呢個價錢我覺得好抵🤩 原條烏頭,非常新鮮,一啲都唔腥👍 裏面嘅肉碎同埋菜索晒酸酸辣辣嘅湯汁,非常醒胃,推介👍🌟椰香青咖喱雞 $138 青咖喱好溫和😌 加埋椰汁落去煮更加香濃,雞肉好入味又夠滑,又係非常適合送飯嘅一道菜😆 🌟椰青 $58清甜又夠凍,配泰國菜真係一流👍🌟提提大家,如果揸車嚟都非常方便,餐廳門外就有得泊車,喺餐廳食飯泊車會平啲㗎😊

🌟香茅辣拌蝦沙律 $188

🌟香葉炒辣肉碎 (豬)$108

🌟酸辣青檸明爐魚 $198

🌟椰香青咖喱雞 $138

🌟椰青 $58
清甜又夠凍,配泰國菜真係一流👍

2023-05-07
$300 (Dinner)
  • 香茅辣拌蝦沙律
  • 酸辣青檸明爐魚