2018-08-22
超愛呢間養生鍋,因為湯底夠曬滋補,而且食物用料靚所以間中又要黎醒一醒去打一打邊爐是晚約了三五知己到佐敦分店。一入座先醒我地幾杯沙冰醒下胃先有柑桔有青檸味,又冰凍又開胃點了鴛鴦鍋,一款是美人鍋,入面有大量桃膠、准山、烏雞,夠曬滋補另一款是養生鍋,大量人蔘、鴨血、紅棗,正拼盤丸子,有多款口味,每款有兩粒粒粒都彈牙,而且款式又多,同朋友每人幾粒咁,可以食到幾款唔同口味餃子都是點了拼盤,每款有兩粒,大大粒好足料,好鍾意食雲吞,大粒又彈牙一流,每一款都有獨特的驚喜肉類好靚,看到脂肪分佈得好平均肥瘦適中最鍾意佢薄薄地,一放到鍋內很快就熟透可以進食羊肉卷羊肉味很香喜歡吃羊肉的都要一試,一涮就可以放到口中打邊爐點少得霜降牛肉質好靚,牛肉味又重,而且入口即溶一片又一片咁,肉類都好快被我地一一掃光呢款炸豆皮,之前食完一次便愛上因為很厚切,而且很大片,所以吃的時候好緊緊鎖到湯的湯汁,每一啖咬下都很惹味外軟內又帶點點脆,而且仲好似湯包咁,好正點了一份蔬菜盤又係貪咩野都有點,唔洗心大心細咁諗想點邊一款菜類,所以我都幾鍾意呢間餐廳有拼盤,因為咩都有點,咩野都可以試到少少入面有菇、粟米、金菇、生菜、椰菜等等新鮮呢款
是晚約了三五知己到佐敦分店。
有柑桔有青檸味,又冰凍又開胃 點了鴛鴦鍋,一款是美人鍋,入面有大量桃膠、准山、烏雞,夠曬滋補
另一款是養生鍋,大量人蔘、鴨血、紅棗,正
餃子都是點了拼盤,每款有兩粒,大大粒
好足料,好鍾意食雲吞,大粒又彈牙一流,每一款都有獨特的驚喜
最鍾意佢薄薄地,一放到鍋內很快就熟透可以進食
入面有菇、粟米、金菇、生菜、椰菜等等新鮮
芋圓超Q彈滋味正