2025-01-01
Aqua呢間餐廳係H Zentre 17樓,窗口就對正維多利亞港,景觀一流,夜晚就緊係約會聖地。原來每逢星期五午餐時段都有半放題供應。有魚生、壽司、頭盤任食又真係幾抵。Book咗12:00第一輪上去,安排到第一排對著落地玻璃嘅二人枱。可以先叫嘢飲,再決定食乜嘢。有大約5款主菜可以揀,頭盤刺身壽司就任叫任食,主要分75分鐘同埋120分鐘,價錢都係相差$100 。有檸檬七味粉烤枝豆俾你餸酒,另外仲有番茄水牛芝士沙律、日式豬肉煎餃、帕瑪火腿配無花果及意大利香草包。壽司就有蒜辣碎葱吞拿魚腩、牛油果青瓜卷、加州卷。而重點刺身有三文魚、油甘魚、蝦、帆立貝、櫻花魷魚五款。刺身超級高質,一定要再order。唔好唔記得仲有個主菜,我叫咗一個和牛丼飯,和牛真心正。呢期聖誕仲包埋甜品,個做型聖誕氣氛十足。
有檸檬七味粉烤枝豆俾你餸酒,另外仲有番茄水牛芝士沙律、日式豬肉煎餃、帕瑪火腿配無花果及意大利香草包。壽司就有蒜辣碎葱吞拿魚腩、牛油果青瓜卷、加州卷。而重點刺身有三文魚、油甘魚、蝦、帆立貝、櫻花魷魚五款。刺身超級高質,一定要再order。 唔好唔記得仲有個主菜,我叫咗一個和牛丼飯,和牛真心正。呢期聖誕仲包埋 甜品,個做型聖誕氣氛十足。