2024-01-30
今次去Transformer- The ARK 💫,位置正正就係Time Square對面嘅黃金地段。THE ARK 設計概念係模疑當博派乘坐 THE ARK 逃離斯比頓星飛來地球🌏,所以餐廳内外都打造成飛船艙一樣🛥️,配合多媒體設備及影音投射,令你覺得自己真係走入形金剛太空船艙一樣。每一段時間,餐廳内會有Mini Show配合燈光,聲音,牆上螢幕投射,變形金剛會出現!🌟食物方面當然有試《變形金剛》造型漢堡包及披薩,就咁見到包裝外型已經好雀躍。🙌🏻安格斯松露漢堡🍔原來係得獎食物!包面係《變形金剛》個樣,入面漢堡絕對食得出係優質安格斯牛肉製成,好有牛味,配合埋配菜芝士🧀,番茄🍅,生菜,仲有最重要既秘制黑松露醬汁,夠juicy有咬口。唔錯!👍🏻黑松露蘑菇披薩🍕呢款都係得獎食物。Pizza係《變形金剛》造型,即叫即焗,好酥脆!再加埋小朋友最愛既菇菇,芝士,同菜菜,兩個小朋友幾乎自己KO哂整個pizza。💯我地仲叫左勁脆無敵雞套餐(2人餐)🐔2人餐 $138 比較抵,包一籃4塊炸雞,方舟沙律🐔&旋風翹翹薯🥔➕2杯飲品(💫藍色星光&☀️四季冰晴)。雞炸得唔錯,外脆肉嫩,雞胸都唔乾又夠juicy。沙律
安格斯松露漢堡🍔
黑松露蘑菇披薩🍕
我地仲叫左勁脆無敵雞套餐(2人餐)🐔
2人餐 $138 比較抵,包一籃4塊炸雞,方舟沙律🐔&旋風翹翹薯🥔➕2杯飲品(💫藍色星光&☀️四季冰晴)。雞炸得唔錯,外脆肉嫩,雞胸都唔乾又夠juicy。沙律夠新鮮,有芒果係面,加沙律醋食。旋風翹翹薯即係薯塊,份量唔少,形狀係得意既。🍹特式飲品藍色星光=Lime Soda ,四季冰晴=iced Oolong tea ,唔單止顏色配答搭靚,兩款底部都有啫喱。仲幾大杯tim~
最後,開心當然要盡興!仲叫埋兩杯雪糕🍨比佢地😆😆藍色個杯顏色特別,係海鹽味,甜甜地但又隱約有DD咸味。我就鐘意另一款海鹽朱古力味多D,食落拍得住比大牌子朱古力味,特濃朱古力!
呢度集合哂小朋友最鐘意既食物😍,仲有咁靚既裝飾,(小朋友真係以為係食物係變形金剛整😆),好玩又好食丫~