2024-04-10 294 views
今日去左👉魚眾不同酸菜魚👈食酸菜魚+薯粉🐟🍲食店寬敞明亮,裝潢簡潔現代。裏面啲枱櫈擺得好企理 ,用餐空間比其他一般小店寬闊舒適,唔會令人覺得擠擁或壓抑。餐廳用掃碼點餐,岩晒我呢d又要少辣少甜少冰嘅人,可以按個人習慣同喜好自己落單,非常方便。食物種類除左有小食、酸菜魚外,亦有唔同嘅套餐同新菜式,一人火鍋都唔會尷尬。青椒皮蛋是我比較喜歡食嘅開胃小食,皮蛋質地飽滿,味道香濃,配埋青椒嘅清爽,口感很好。味道方面,我覺得非常辣😂,算係我暫時食過嘅比較重辣口味皮蛋,好彩辣椒醬鋪面,我可以撥開,刺激度真係滿滿,呢個辣度係以bb辣級別嘅我盡量客觀評價,食唔到辣嘅要慎重。老壇酸菜湯鯛魚片配手打薯粉係我最喜歡食嘅。酸菜湯嘅酸味清爽,蒜香味濃,香辣味強,簡直胃口大開。鯛魚片鮮嫩可口,肉質彈牙爽脆,搭配手打薯粉更加係絕配,份量亦非常足夠。叫左杯利賓立梳打特飲,就係利賓立檸檬冰底,加入無糖梳打水,甜度剛好,加入新鮮檸檬,味道非常清新怡人,岩晒食辣時飲,有助解辣。紅糖流心糍粑好好食,外面炸得非常酥脆,Q彈嘅糍粑包住紅糖流心,當咬開糍粑時濃郁嘅紅糖瞬間湧出,甜度適中,口感絕佳,食多幾件都未有膩感,令我一口接一口食唔

青椒皮蛋

手打薯粉

老壇酸菜湯鯛魚片配手打薯粉

老壇酸菜湯鯛魚片

利賓立梳打特飲

紅糖流心糍粑好好食,外面炸得非常酥脆,Q彈嘅糍粑包住紅糖流心,當咬開糍粑時濃郁嘅紅糖瞬間湧出,甜度適中,口感絕佳,食多幾件都未有膩感,令我一口接一口食唔停。

紅糖流心糍粑

整個用餐過程中,店員態度親切周到,有禮貌又好笑容,小店就係有呢種人情味。整體黎講,呢間食店環境優雅舒適,食物都唔錯。
青椒皮蛋
手打薯粉