2019-03-30
因為爸鐘意食粥既關係,以前經常黎食早茶! 但每次都只會覺到無哂mood! 食物係十年如一日既點心紙,八點鐘黎都有機會食到盅頭飯~ 食物的味道可以,但就無服務可言!呢度既文化係有jetso有服務!呢度既客多數都係上年紀或中年亞叔打躉地方,職員就中年女人! 黎呢度飲茶自己搵位,但d職員就成日hold 起d枱,叫你入茶皇廳,但入到茶皇廳貴d茶位一樣係無服務! d職員每逢時節就會sell 你乜券麥券!我父母係長輩,通常有人拎黎都唔需要買! 一唔買就更無招呼今年新年前,見到個d職員同個亞叔講「買張券啦!」人地個客話自己都有但俾面都買一張貴既雙糕$198,點知仲要迫人買埋佢淨低既券! 個客既老婆即刻話唔買,仲嬲嬲地! 第一態度差,唔係好聲氣,佢都有叫我買,sorry 語氣係奉旨咁! 到新年我地初八先去飲茶,個日服務就唔同喇! 幫你搵位,沖茶!當然有句恭喜發財! 個個職員都走埋黎斟茶!不過我地都無派! 飲餐茶要派幾百蚊!可況係初八,都仲咁厚面皮! 初一二三都會派下,紅日要返工,初八仲問,仲要平時都無服務! 今日叫左盅頭飯,得返兩款咁我就都要啦! 點知有個熟客黎左佢招呼人就拎左俾佢之後就話無哂!呢d情
今日叫左盅頭飯,得返兩款咁我就都要啦! 點知有個熟客黎左佢招呼人就拎左俾佢之後就話無哂!呢d情況都唔係一次! 我有俾服務費但你俾d咁既服務! 一個月黎十幾次,如果唔係想轉下茶樓,都唔會黎,呢區大把揀,點心唔係平過人,款式又唔多,真係無需要黎,只係貪就腳! 係d男人先會俾職員氹買,有d係豪爽既水魚,職員話未食早餐,佢就話咁你劃啦!個職員仲劃兩樣...
呢間野係早餐多d人,晚市一般,因為食物太貴,仲有早上都咁既服務,晚上食飯多數係同朋友開心都唔會想黎! 我食過幾次晚飯,成日就sell 魚,幾十蚊両,一條魚過千... 無叫過... 小菜都成百蚊! 但都係正常小菜... 服務係好少少,但未係好好,起碼見茶壺無水會沖俾你,你叫佢會埋黎囉!可能因為無叫魚食,但見過有人叫魚,服務就好好,個職員可能有得分!但聽到好似千五蚊,但不是貴價魚...
呢度... 係受氣地方,真係... 可以少黎,因為宜家日日都同父母食早餐,我都反對去,所以都係一個月兩三次,有得揀真係唔需要黎! 係爸想食返碗粥先會黎!