2018-04-23
呢間餐廳開業初期食過一次,服務同食物水準真的是一流。上每道菜時服務員都細心介紹,所以對這餐廳非常有好感,亦介紹不少同事去食。過左一個月,同同事再去食,真係大跌眼鏡,非常失望。上星期一早訂定位,一去到全餐廳都差不多坐滿人。坐底後,過左成五分鐘都未比menu,要叫幾次侍應先得閒放底一個menu,都算啦,同同事一齊睇,order後,和同事聊天聊了差不廿幾分鐘,連沙律都未上,再追下單,點知原來漏左單,侍應一聲唔好意思都無講,淨係話好快得。咁沙律就好快上左,但係最過份係sushi bar一樣係做好曬其他order先做我地,最終係等多成廿分鐘先上菜。因為要返工,只好趕緊食。食物點好食都假啦,權八嘅價錢,但服務仲差過茶餐廳。當天點了道鮨海鮮井和安格斯西冷御膳,前菜有沙律和茶蒸蛋,茶蒸蛋送上時熱都不熱,還有一層好似豆粉將漿啫喱狀的一層在蛋上面。海鮮井有不同的魚生,當中有一小片海膽,但不算好新鮮,因時間太匆忙,其他的也只能快快食下。。 安格斯西冷御膳叫了七成,上菜時是熱騰騰的,但已是全熟牛排,同事當時也不太理會了,味道不過不失。食定主菜上甜品又再等。。。是綠茶雪糕,奶味偏重,綠茶味不夠。
過左一個月,同同事再去食,真係大跌眼鏡,非常失望。
食物點好食都假啦,權八嘅價錢,但服務仲差過茶餐廳。