喺附近做嘢行到好攰,於是喺Open Rice 搵下附近有咩Coffee Shop 可以叫杯嘢飲坐下以咁細間嘅店仔黎講,佢嘅朱古力選擇叫做好多,對於要戒咖啡嘅我黎講係一大福音(笑)入到去先去Counter 叫飲品,有三位店員,嗰陣時已經係兩點,我估啱啱過咗繁忙時間,餐廳無乜人。叫咗杯70% 嘅剛果朱古力,之後搵位坐,入面有一位客人,叫咗意粉邊工作邊食。等咗一陣杯朱古力先到,夠熱,飲到朱古力味同酸味、苦味嘅平衡,唔係求其沖一杯比你飲。中間出去借充電嘅時候見佢哋磅緊朱古力,唔知係咪用佢黎沖🤭以下午搵地方坐下黎講,呢到算係幾好坐,嘢飲都合格,下次再喺附近勁過搵Coffee Shop,我都會再去。另外見佢黑板有畫到佢一啲自家製甜品同Bakery,有機會都可以試下☺️
中間出去借充電嘅時候見佢哋磅緊朱古力,唔知係咪用佢黎沖🤭

剛果朱古力70%
剛果朱古力70%