2017-08-27
嘩!好多牛牛呀!有黃色、綠色,又有蛋,好打耳呀!決定同長老入去試一試,櫥窗內放滿了不同顏色的蛋糕,職員不停將d白色好像cream的食材唧入嗰好似長牛油卷內,好得意喎究竟係咩呢?問職員後,原來是 CRUNBAR, 因為坐位較少,亦坐滿人, 所以決定外賣落order時,我又鬧笑話啦!職員妹妹問我哋堂食還是外賣,我哋說外賣,不過要翻熱佢一陣食,不過職員妹妹說翻熱之後就要即時食,否則裡面會變哂液體,我不明(因為我一直以來為裡面是芝士),芝士凍左最多凝固返,點解會變哂液體呀!?🤔職員妹妹被我問度唔知點答她說:“一陣您會知,我唔知點形容”,咁我地唯有耐心等後啦!見著職員將兩條CRUNBAR 放入大焗爐,等了約5分鐘,職員遞上兩條CRUNBAR, 外面暖暖的打開一看,是一條外面黏有杏仁粒的長牛油卷條一咬就知,為何職員妹妹話唔知點講,因為真的好搞鬼,外面是暖暖的牛油脆卷,裡面是凍冰冰的芝士味雪糕(感覺又不是雪糕的滑,但有不是雪白包的碎冰感),不過配搭起來,口感一流
打開一看,是一條外面黏有杏仁粒的長牛油卷條