2018-01-19 1562 views
天氣又凍返,真係辛苦一凍就肚餓一餓就要搵地方食...今次決定殺入銅鑼灣食韓燒仲要食高質嘅!" 新麻蒲"其實有時食韓燒會好擔心自己會變埋燒肉個身勁臭不過呢間嘅抽油煙機都算勁坐咗3個字都唔覺有油煙味太太好喜歡嚟個全豬宴先真係好正呀泡菜碎加埋香滑蛋漿~呢個餐跟嘅幾款前菜都係我最鍾意食!我比較鍾意食新鮮泡菜因為唔會酸~主菜嚟啦上層有大蝦菌類同蔬菜,中層有豬腩肉同埋出面好少食到嘅護心肉聽聞係一舊非常健康嘅肉,等我呢隻肥豬王試下佢有幾正先~而下層就有一塊醃製過嘅大豬扒。開動啲燒菇真係好好味,大蝦夠新鮮!聽到啲肉吱吱聲真係好興奮~食韓燒就一定要飲返杯盆覆子紅醋汽水開胃一下啦~呢塊大豬扒醃到好"林"啖啖肉加埋生菜包住食諗住就咁就完...沒可能~呢個雪花冰超好真係好似食緊雪咁好輕有淡淡嘅黃豆味再加埋一粒粒嘅大紅豆,簡直係完美終結者!食兩個人一個set啱啱好~

其實有時食韓燒會好擔心自己會變埋燒肉個身勁臭
不過呢間嘅抽油煙機都算勁坐咗3個字都唔覺有油煙味
太太好喜歡

嚟個全豬宴先
真係好正呀泡菜碎加埋香滑蛋漿~

主菜嚟啦
而下層就有一塊醃製過嘅大豬扒。

開動
啲燒菇真係好好味,大蝦夠新鮮!聽到啲肉吱吱聲真係好興奮~

食韓燒就一定要飲返杯盆覆子紅醋汽水開胃一下啦~

呢塊大豬扒醃到好"林"啖啖肉加埋生菜包住食

黃豆粉紅豆雪花冰