2022-11-12 22 views
今次搵食地點仍然選擇觀塘工廠區,不過卻帶來驚喜,因為上到樓發現在餐廳附近都係零售店,有美容產品、玩具、砌圖,食完飯可以行吓街,幾正!我地選擇呢間「妹豬無激素雞專門店」餐廳都係因為佢選用無激素雞做食材,對身體非常健康,因為激素會影響荷爾蒙呢,當然這樣的食材成本一定貴啲,所以見到佢定價在觀塘區來說偏高少少,但係食到餐健康飯都抵既。慢煮玫瑰油雞飯 $88玫瑰豉油好香甜,雞肉非常之嫩滑,無乜肥膏亦無油膩感,慢煮係唔同啲☺️配上藜麥飯非常健康。慢煮露香醉雞翼飯$88酒味已深深滲入雞翼內,非常入味,酒味沒有搶喉,味道適中,雞翼也很滑。妹豬翠嫩菜心苗$18菜心苗鮮嫩爽脆,仲有清甜嘅感覺。老火湯(送)好夠火候又濃郁,絕無味精,正!溏心蛋 $9蛋黃是流心的,蛋很滑,好食😋

慢煮玫瑰油雞飯

慢煮玫瑰油雞飯 $88

慢煮露香醉雞翼飯

慢煮露香醉雞翼飯$88

妹豬翠嫩菜心苗

妹豬翠嫩菜心苗$18
菜心苗鮮嫩爽脆,仲有清甜嘅感覺。

老火湯(送)
好夠火候又濃郁,絕無味精,正!

溏心蛋

溏心蛋 $9
蛋黃是流心的,蛋很滑,好食😋

2022-11-07
Type of Meal