屋企唔煮早餐接近20年,食唔食到早餐就睇瞓醒嘅時間,今日一早起身,落街早餐,食嘢不礙乎兩種情況,唔係外賣就緊係堂食。今日堂食,作為出哂名,上哂報紙電視影片分享網站嘅食肆交通沙漠雙冠軍嘅富亨邨,係懶得出大埔中心/大元邨嘅情況下,不嬲對食好極端嘅我,好嘅,好捨得去食,唔好嘅,接受程度好大。係食物沙漠,揀咗我認為仲可以擺得落口嘅太子美食。食物唔評論啦!擺得落口落到胃,唔肚痾就得。今次想講嘅係,洗碗姐姐,推住架收咗好多碗碟杯嘅手推車,經過我隔離時,跌咗個碟落地下,係碟落地之前,啲汁飛哂落我度。洗碗姐姐無道歉,執返個碟就走,而侍應姐姐就目睹事情,視若無睹。直至我出聲要求要紙巾嘅情況下,之死死地氣去拎紙巾比我,加上一句毫無誠意嘅「唔好意思」!
係食物沙漠,揀咗我認為仲可以擺得落口嘅太子美食。
食物唔評論啦!擺得落口落到胃,唔肚痾就得。
2023-05-20
$37 (Breakfast)