2024-03-11 209 views
好耐之前嚟過lunch🍽️,但對佢的食物冇乜印象,應該係一般水準😅,而今次假日嚟食tea,反而有小驚喜。周日🏖️下午茶時間要喺商場搵間餐廳食嘢都唔容易,唯獨呢度有好多位🪑🪑,任坐!代價係冇tea set,想點飲品+食物會有少少貴💰。抹茶pancake🥞:幾靚;材料、口感都豐富,有pancake、3小球不同口味的雪糕🍨(紅豆、雲呢拿、抹茶)、蕨餅同幾粒雜莓🫐;以香港的消費物價,$68都幾抵食;味道幾好,食完又滿足到想食甜品的慾望😍,唔錯👍🏻抹茶鮮奶🍵:飲品唔大杯,但價錢亦唔貴($35),如果有大杯裝會更好;佢抹茶有甘苦味,感覺冇咁heavy,唔會好似Starbucks咁重奶味🥛餐廳環境係乾淨、企理又光猛,唔使等位👍🏻👍🏻,店員回應都快(如落單、斟水、要多啲甜品叉等)但就唔係好主動(除咗落單果時🙈)。餐廳有唔少甜品選擇,但佢哋用嚟食甜品的叉好似係普通叉,都大隻,如果可以換過啲甜品叉就更好。另外,我同朋友share甜品食,但店員冇話主動俾碟🍽️,雖然唔成問題,不過整體服務就唔係好貼心啦

抹茶鮮奶

2024-03-10
$100 (Tea)
抹茶鮮奶