2023-02-23
📍 基地貳 (尖沙咀)餐廳主打泰式Fusion菜🇹🇭酒吧餐廳🍸有上下兩層✌🏻上層好夢幻🤩有180度無邊際螢幕♾️會播放不同景色或圖片👀今次主要係夢幻太空🪐加上鏡面既天花構成無限延伸嘅感覺😍望住個太空食嘢好chill🤭有一段時間螢幕變咗玫瑰花都好靚🌹飲品同食物擺盤靚又高質😋打卡之選📸✨泰式牛油果大蝦沙律🥑🦐份量多🤩牛油果🥑混合左堅果, 蕃茄🍅,炸蒜等等食落又滑又脆😁帶點酸甜, 有口感又好食😋大蝦鮮甜爽口🦐✨冬陰功卡邦尼意粉🌶️好特別🤩估唔到又真係幾match仲要好好食🤤冬陰公味香, 酸酸甜甜帶點微辣😋好開胃👍🏻加上係面既蛋🍳,混合蛋漿食落口感更豐富😁虎蝦好大隻,又香又厚肉🦐✨基地炒飯🦞半隻龍蝦好大隻😍多肉👍🏻鮮甜彈牙😁上面仲有勁多蟹籽🤩炒隻鑊氣好夠🤭好香😋✨香蕉煎餅🍌煎餅外面煎得好酥脆😋厚度適中👍🏻包住新鮮既香蕉肉🍌配朱古力醬同煉奶好食🤤✨cocktail-Sweet Baby🌹🍸係一粒好靚既玻璃球入面💕好香玫瑰🌹桃🍑味😋加上蘋果汁🍎檸檬汁🍋果香易入口, 好fresh✨cocktail-Base Brother💪🏻🍸造型好得意😁係一個大隻嘅body🤭💪🏻薑味好香加上檸檬汁🍋,辣中帶點香甜👍🏻
✨泰式牛油果大蝦沙律🥑🦐
✨冬陰功卡邦尼意粉🌶️
✨基地炒飯🦞
✨香蕉煎餅🍌
✨cocktail-Sweet Baby🌹🍸
✨cocktail-Base Brother💪🏻🍸
📍 基地貳 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道17號海信大廈地下及1樓