2023-06-17 294 views
另一半好鍾意食燒肉,趁住假期,特登帶佢黎位於尖沙咀isquare 嘅「燒肉牛藏」。放題款式選擇好多,唔同價錢有唔同嘅食物組合,我地揀左每位$638嘅無限時A5和牛燒肉日式放題,肉類、蔬菜、刺身、熟食、飲品同甜品咩都有。自助區有各式各樣嘅飲品,有糖無糖有氣無氣樣樣齊,除此之外仲有少量蔬菜同甜品。頭盤/和牛頭盤/肉類:先上檯嘅係頭盤同和牛頭盤,值得一讚係會label 住肉類名稱,咁喜歡啲咩都可以encore。我地個餐有各款肉類,豬牛雞羊樣樣齊。和牛款式算多,包括日本A5和牛肉眼同日本A5和牛西冷,切得薄身,雪花紋超靚,肥膏偏少,色澤都唔錯,切得薄薄地嘅佢地,燒一燒就食得,牛肉味極香濃,入口即化。豬肉醃得好入味,唔會太鹹,雞柳同雞翼亦都非常出色。相比起肉類,我自己較喜歡海鮮,海老、八爪魚仔、鮮魷魚等等全部都好新鮮,入口鮮甜,值得一讚。蔬菜方面,茄子、粟米同菇相當唔錯,好嘅地方係店方無預先加入牛油,客人喜歡先自己落。熟食方面只係試左雞肉串同忌廉蟹肉餅,忌廉蟹肉餅即叫即整,上檯時熱辣辣,入口creamy,好好味。不過個人其實唔太喜歡燒蔬菜,覺得會太乾,所以都叫左個豆腐雜菜鍋,有好多菜、豆腐同粉絲

頭盤/和牛頭盤/肉類:

不過個人其實唔太喜歡燒蔬菜,覺得會太乾,所以都叫左個豆腐雜菜鍋,有好多菜、豆腐同粉絲,兩個人share 食剛剛好。

甜品方面有蛋糕、泡芙、布丁同普通雪糕同雪米糍,至於movenpick 雪榚就限一人一杯,要用app 落單。