2019-08-11 1234 views
無論時光倒流幾多次,我都會簡你,為我最喜愛的雞煲。已無限loop 多次嘅一品雞煲,竟然我仲未同大家介紹過,試過好多雞煲,但始終都係覺得尼間最好食,除左主角雞肉夠新鮮夠滑,佢個配菜洋蔥直頭要頒個最佳女配角獎比佢,對我尼講BB 辣已經好夠,因為會愈煮辣。食雞煲叫餸都係一個學問,一開始叫自己平時打邊爐叫開嘅,有啲會太吸辣同油,蓋過食物嘅鮮味。下面係我最中意送雞煲嘅餸。樣樣都係必食,無分先後1⃣手切肥牛勁香牛味,而且手切口感一流2⃣手打墨魚丸拼手打蝦丸 絕對真材實料,勁彈牙 (佢個手打墨魚滑平蝦滑都好食)3⃣蓮藕我中意食較爽身,今日蓮藕特別甜,吸到少少麻辣香又唔會太辣4⃣白蘿蔔唔洗講,極強及汁能力,絕對百搭5⃣粟米只係私心推介,粟米點煮都好食6⃣菜類較推薦通心菜,同辣味比較夾,但今次叫左生菜,太吸油,唔太推7⃣白飯一定要配雞汁食,未試過嘅朋友,一定要試下,我未試過甘中意食飯,食兩碗都得8⃣仲有我好中意叫大大杯凍檸茶,超解渴四個人食,加埋HKD914,人均HKD228.5————————————滿分5🔆🏝環境 🔆🔆🔆🛋服務 🔆🔆🔆💲價錢🔆🔆🔆😋食物質素🔆🔆🔆🔆🔆💥翻兜指數 🔆🔆🔆🔆🔆—————————————📍

樣樣都係必食,無分先後
1⃣手切肥牛勁香牛味,而且手切口感一流

💥翻兜指數 🔆🔆🔆🔆🔆
—————————————
📍一品雞煲火鍋
📍荃灣眾安街55號大鴻輝荃灣中心地庫2樓
⚡佢好多分鋪,而我最常去係荃灣同銅鑼灣,其他未試過

其他分店
📍荃灣
荃灣二坡坊5號地下
荃灣眾安街73號地下
2019-08-09
$230 (Dinner)