2018-07-31
遲左少少到餐廳,朋友已經等緊我,於是一坐埋位就有食韓國野唔少得既前菜最鍾意食既一定係佢好新鮮既泡菜,唔會辣到食唔落,又唔會太酸太甜😋 海帶,洋蔥都係好好食好開胃既前菜一行四個人叫左個大既牛肉套餐,唔單只有肉,仲有一人一件壽司 部隊鍋 同幾隻大蝦好豐富呀!!一上枱既係霜降牛肉壽司,會有專人即場燒到半生熟,接受唔到生肉既人都可以要求全熟架~~肉質真係好好食,油質分佈好平均,可惜係牛味唔算濃 味道淡左啲 部隊鍋的份量唔算多,亦唔算特別出色,但過下口癮每人食幾啖就夠講返今晚既主角燒肉啦排骨同五花肉都加左秘製醬汁,帶有少少甜味 係特別既,不過就唔係每個人都鍾意啦. 五花腩出名油脂多 燒得太耐啲油就開始滴落火入面,唔想食黑晒既五花腩記得揾人睇實個火喇xddd 五花腩加金菇 正啊woohoo 最愛當然係霜降牛肉啦烤到啱啱好熟透食就最正,今次加左調味,無壽司咁淡啦🤤 仲有好特別既燒年糕,一唔小心就燒焦晒 以為失敗左,點知佢都勉強熟左,外脆內軟既質感好有驚喜,雖然年糕本身真係無乜味🤣🤣🤣最後用鮮甜彈牙既鮮蝦完結晚餐,滿足啊~特別要講下佢既沙律,新鮮蔬菜配上甜甜既菠蘿蓉,食落口好有夏日既感覺,食滯左食兩啖
特別要講下佢既沙律,新鮮蔬菜配上甜甜既菠蘿蓉,食落口好有夏日既感覺,食滯左食兩啖沙律又可以再食過烤肉,最重要既係前菜沙律同壚邊蛋都可以無限refill, 食極都未食飽既健康朋友記得叫多兩轉黎食呀!🤭🤭🤭