2023-02-18 1539 views
約咗朋友喺moko睇《毒舌大狀》,因為只買到7點場,食唔切晚飯,加上有人要後到,想醫肚又想hea到夠鐘,去outback食tea可謂perfect。2個人嗌咗2個tea set,我要咗肉丸番茄意粉,朋友嗌咗芝士白汁燒蝦寬麵。點完餐嗌埋嘢飲就自動上咗一客黑糖包,黑糖包微暖,好軟熟,配埋醬食yummy!等咗一陣意粉到,番茄意粉偏酸開胃,肉丸結實唔會一篤就散,但意粉偏淋唔夠al dente,朋友個芝士白汁燒蝦寬麵,蝦多但較膩,食到碟底全部係蝦油,可想而知有幾高卡路里。餐飲我哋一向都揀檸茶,因為有得refill,朋友初頭飲熱,後來第2杯轉凍一樣得,呢啲先係好嘅service嘛!食完個餐,個炸蘑菇仲未嚟,叫侍應幫忙催一催,順便追加多一份黑糖包,今次個包送嚟係熱嘅,仲正,炸蘑菇追咗2次終於嚟,估計應該係漏咗單即刻再整。個炸蘑菇算係幾juicy,唔算好油,配埋酸忌廉食唔會好膩,悠悠閒閒咁hea咗2個鐘,食完啱啱好準備入場,fit晒!
美式肉丸番茄意粉
芝士白汁燒蝦寬麵