2022-02-19
新年流流一肚氣,其實見到咁少好評已經有兩個負評都有啲預咗會瀨嘢嫁啦,但朋友喺小紅書見到推薦,早「大半個月」月已經訂左位,就硬住頭皮上啦!睇咗評語已經知道原來有鐵板燒兼做埋,都預咗未必會坐到壽司枱,咁其實坐鐵板燒嗰個位雖然有啲騎呢,但係問返朋友話人哋餐廳一早講咗,咁就算啦,呢餐主要新年新一年既第一次聚會,一班朋友吹吓水耐冇見。上到去見到剩係得鐵板燒嘅餐牌我已經心知不妙,佢話訂位嗰陣時已經講咗係食鐵板燒,企圖想將個個責任推我哋到,「呢個做法真係非常反感」!而且感覺上佢吾想比我哋食壽司,訂位個朋友仲未到,我就重新話唔係鐵板燒,因為我哋係定左食我地係食omakase,後尾侍應無可奈何咁拎左omakase餐牌,接下落嚟嘅事,唔怪之得佢唔願意我哋食壽司重點黎啦!!因為!!吾夠飯!!!!壽司係唔夠飯,只可以比兩份,如果我哋叫貴些少一個餐可能比到三份,因為貴些少嘅餐有刺身就用少啲飯跟住後尾朋友上咗嚟啦同佢地講返定位上面嘅問題果不其然就係一個推卸,企硬話同左我哋講鐵板燒枱就一定係食鐵板燒,話訂位嗰個女仔今日冇返工所以其實都係口同鼻拗應該就係誤會,我朋友話一定冇可能因為已經知道你哋係連埋鐵板燒兼做所以特登
重點黎啦!!因為!!吾夠飯!!!!
跟住後尾朋友上咗嚟啦同佢地講返定位上面嘅問題果不其然就係一個推卸,企硬話同左我哋講鐵板燒枱就一定係食鐵板燒,話訂位嗰個女仔今日冇返工所以其實都係口同鼻拗應該就係誤會,我朋友話一定冇可能因為已經知道你哋係連埋鐵板燒兼做所以特登講咗係食壽司
但係Walk in嘅客人竟然有得食!!!我哋預訂嘅人竟然係冇得食,佢哋嘅回覆竟然就係話佢哋都唔知Walk in啲人去食壽司㗎嘛,冇預過佢哋全部食壽司,所以變咗我哋就冇壽司食
咁我朋友就話其實如果你哋知道我已經冇咗煩嘅話唔係應該打個電話同我哋講聲等我哋唔使特登上嚟,佢就話佢哋冇提供呢個服務,同埋佢哋都唔知啲飯咁快用晒
後尾因為有兩個朋友肯轉鐵板燒,佢哋話即刻煲嗰啲飯比我地可唔可以,咁其實就即係有解決嘅方法,唔明仲要喺度死撐啲乜嘢啊,而且因為嗰日係紅日我哋亦都唔想再浪費時間諗去邊度食飯所以焗住左喺嗰度
雖然鐵板燒嘅師傅全程希望緩解氣氛大我諗個幫助就實在唔係太大囉!!!成件事完全有更好嘅處理方法我唔明點解一開始就一定要死雞撐飯蓋將個責任推落客人嗰度先,成件事既處理都非常差!!!!
飯都無預好開咩餐廳呢