2016-04-04 116 views
終於做完FYP 今日叫做有少少時間出黎同朋友食個飯傾下計😀 今次黎左Red Chicken食炸雞😚 一入門口已經好似入左間韓國bar咁 少少幽暗既環境如果有埋啤酒就正啦 電視一路播韓國歌同mv 仲有太陽的後裔添😍一坐低就梗係叫酒先啦 honey beer原來係蜂巢加啤酒 呢個組合好少見 估唔到咁好飲 啤酒易入口 又有微微既蜜糖味 中和返啤酒既苦 米酒就係平時樽裝既 好重酒味 如果飲唔慣既就唔太適合揀呢種飲品啦😉 炸雞就梗係重點啦😀 蜜糖汁好好食 同鹹鹹地既炸雞配搭就啱啱好 餐廳好貼心咁提供無骨炸雞 女仔同男朋友仔黎食就唔會因為要處理d骨搞到無晒儀態啦😀 炸皮好薄 薄到好似冇粉咁 雞肉又好嫩 真係忍唔住一啖接一啖咁食😌 隔離既薯條都好好食 冇乜鹽 serve既時候仲熱辣辣 平時出去食蛋卷都係好似壽司咁 入面包住d餐肉紅蘿蔔青瓜 今次係齋蛋卷 仲係好大碟 差唔多4人份量 原本以為會好漏好滯 但我地食食下都食左大半碟😚 蛋卷偏甜 同蛋壽司既味道相近 店家仲好周到咁切晒一片片 方便客人夾🤗 蛋上面有熱溶芝士 仲可以牽絲添 木魚片好多 但淋左燒汁係面之後就扁晒

一坐低就梗係叫酒先啦
Honey  Beer
米酒
無骨蒜香蜜糖炸雞
無骨蒜香蜜糖炸雞
韓式魚子芝士蛋卷
韓式魚子芝士蛋卷
平時出去食蛋卷都係好似壽司咁 入面包住d餐肉紅蘿蔔青瓜 今次係齋蛋卷 仲係好大碟 差唔多4人份量 原本以為會好漏好滯 但我地食食下都食左大半碟😚 蛋卷偏甜 同蛋壽司既味道相近 店家仲好周到咁切晒一片片 方便客人夾🤗 蛋上面有熱溶芝士 仲可以牽絲添 木魚片好多 但淋左燒汁係面之後就扁晒 食落有d酸添😖 極大量既飛魚子令蛋卷既口感豐富左好多 又脆又軟 就算食唔晒d蛋 我地都有清晒d飛魚子😚

紅雞真係唔錯 啱晒一堆朋友聚餐傾計 仲要食無骨炸雞 下次一定會再同朋友黎😋
2016-04-03
Type of Meal