2022-12-14
入左小念頭見到環境幾好,有三四張枱食緊嘢,見到啲人黎食主食,亦都有啲人嚟食甜品🙌🏻 我問豬扒定三文魚好食,職員推介三文魚,所以我決定試三文魚😉全日都係正價散叫收費,本身諗住食下午茶所以覺得$68都唔平,如果加埋飲品就要$96🫣想試水温所以都係冇叫到飲品,好食先再叫都唔遲~呢個套餐有味增湯同沙律🥗一開始食左沙律先,發現啲沙律菜都夠新鮮好甜👍🏻配柚子沙律汁真係好夾,不過佢哋將沙律菜放咗喺三文魚下面,有一半嘅沙律菜都係熱嘅,當係有2種食法都幾得意🤣味增湯好多配料,好多嘢可以咬,而且濃而不膩,所以好快就比我飲晒😋西京燒鮭魚三文魚燒過熟,無哂汁口感硬仲嚡熠熠,呢下已經好失望😢點知調味都出事,三文魚既汁只係表面而且落得少,完成唔夠味😭對於我仲有大半個白飯未食即刻覺得好擔心,當然對最後真係乾鯁哂個白飯..後悔無留低啲味噌湯用嚟撈飯🙈重點係個白飯煮到一舊舊..前半段既美好,令我更難接受後半段既落差🥲上枱擺盤靚仲要係我鍾意嘅日系❤️雖然望落去份量唔大,當然件三文魚真係細件,最後真係靠乾鯁白飯食飽🙈上網咁多推介而且呢個價錢出呢個份量,固然令我有返咁上下期望,最後當然係十分失望啦😢有一樣嘢值得讚嘅係佢哋有雇傭
西京燒鮭魚
有一樣嘢值得讚嘅係佢哋有雇傭聾啞人士,呢一點我覺得好溫馨❤️但都要講返事實,其實都開左一段日子,連menu都無真係講唔過..大部分職員都比較hea,3個職員見到有客仲對望幾次都唔理人🥹出聲先有一個落緊場嘅人應我..
老實講呢個質素我一定唔會再返去食,推廣做得好令人第一下就搵到,但又唔做好質素同管理,荔枝角真係咁低競爭咩?不過有興趣支持嘅人,都建議上去支持下既🙌🏻
小念頭門口有個飲品&貼品menu,所以我又望下,有冇其他餐牌,企咗喺門口一陣,見到第一個侍應做嘢,嗰侍應仲有其他職員望到我但完全冇理到我🙈大家都對望左好幾次我都忍唔住叫一聲”唔該”,門口嗰邊張枱有個男人彈咗起身應我🫣我諗佢哋輪着放緊飯,咁我就問佢有冇餐牌,但佢話無😅佢再去問左幾個同事都係無😅 佢好熱心諗辦法俾我睇Menu,所以我都慢慢等佢搵俾我,幾分鐘後都係決定走,但由於一路都等唔到lift,而且聽到佢哋應該有一個真係比到Menu我嘅人返咗嚟,所以都係返轉頭試下🙈但個感覺真係好似無心機做生意咁🤔
總結只有”失望”😞
由於只能12張相,環境相不放太多,還是放menu給大家看吧🙌🏻