餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2021-09-01 621 views
高先電影院睇戲前後響附近覓食,呢頭都幾多小店,入左呢間手工餃子專門店,原來都有幾間分店。試左招牌龍鳳松茸雙煎餃 $86/8隻,係黑白松露,望落分唔出,但咬落就聞到同食得出幾香既黑松露味,正!而白松露餃則比較似蘑菇味,唔夠黑松露突出。麻辣湯餃 $46/7隻 配麻辣湯,選小辣唔算好辣,但幾惹味。壽喜燒牛肉煎餃 $56/7隻 本身配搭已經新鮮,咬落去仲有湯汁吱出黎,有驚喜。.一共試左三款餃,隻隻都好足料,亦能夠食出不同口味的分別。煎餃煎到一邊金黃色,外脆內軟好香口;湯餃都結實,唔會一夾就散。仲有元貝餃同軟心芝士餃都幾特別,下次試下先!枱上除左有醃蘿蔔(開胃小食!正)仲有多款調味料,包括醋,豉油,四川辣椒醬,菜脯豆豉醬。我平時習慣煎餃點醋食,不過這邊餃子本身夠味,所以我淨係試左菜脯豆豉醬。辣菜脯惹味之外更豐富了口感,加少少又唔會太搶餃子原本的味道,正!四川涼皮 $32 口感煙韌幾有咬口,原本諗住配煎餃一齊食,但本身鋪滿花生碎,就咁食都好食。食左咁多煎餃有啲熱氣,最啱飲豆漿或者呢兩款下火清涼特飲 - 自家制山渣雪梨水同蜂蜜檸檬薏米水 $28/枝 好飲!店內環境幾舒適,唔會迫,而且有幾幅有關餃子畫
龍鳳松茸雙煎餃

壽喜燒牛肉煎餃

四川涼皮

店內環境幾舒適,唔會迫,而且有幾幅有關餃子畫作,同埋有篇關於情緒管理既文章,食野望下都幾

$134 (Dinner)
龍鳳松茸雙煎餃
壽喜燒牛肉煎餃