2017-06-10 211 views
岩岩由佐敦放工,約左人係尖沙咀交收,地鐵坐一個站絕對不是我的作風,識行一定經覺士道再經山林道穿出去!不過今日又係成30度的日子,唔得啦,行到山林道已經流到成身汗,頂唔順啦雪榚吖!雪糕吖!我要雪糕吖點知話口未完,依間主打特色軟雪糕既<The little Corner >就出現係我面前啦入到店內地方不大,有個小小的廚房,和兩張椅子供客人坐下享受食品牆上貼了一些雜誌訪問香食品介紹,原來依間小店都幾具人氣最後我選了6月份主打<靜岡焙茶豆腐雪糕~$36>再配上<白玉~$3>。冰冰涼涼的雪糕就是由依部雪糕機整出來的啦不消一刻,雪糕到手啦,急不及待就吃一口!嘩!正吖!淡淡的焙茶香味有微微的烘焙味,由於加了豆腐,所以不會過濃,而且很清新,一點都不會過甜。再看看白玉,根本就是我這個煙韌控的朋友!白玉非常煙韌,而且大小剛好,最怕太大粒,<趙>極都未<趙>完,若果一舊無味的粉團係口度咁耐都真係幾辛苦夏日炎炎,這杯真是消暑神器

雪榚吖!雪糕吖!我要雪糕吖

牆上貼了一些雜誌訪問香食品介紹,原來依間小店都幾具人氣

冰冰涼涼的雪糕就是由依部雪糕機整出來的啦

靜岡烘茶豆腐雪糕配白玉

不消一刻,雪糕到手啦
,急不及待就吃一口!

再看看白玉,根本就是我這個煙韌控的朋友!

夏日炎炎,這杯真是消暑神器

2017-06-10
$39 (Tea)
靜岡烘茶豆腐雪糕配白玉