2017-07-10
走過熱鬧的旺角行人專用區,穿入豉油街的樓上心選cafe,份外寧靜。店內有簡單嘅裝修同擺設,軟棉棉嘅梳化,柔和嘅音樂,令成個人都感覺好舒服。坐下來,先有職員悉心介紹牆上晚餐精選。晚餐款式都有好多,仲包1杯$36嘅飲品,如果想揀啲特色飲品,補番差價便可。我地揀左菠蘿沙冰同水蜜桃沙冰,入面有啖啖果肉,味道足夠。食物方面揀左鰻魚炒飯同埋黑松露野菌忌廉燴飯。前者有燒汁伴邊,粒粒嘅鰻魚,味道都挺好,乾身啲就更加perfect。黑松露野菌忌廉燴飯有好香嘅黑松露香味,忌廉同野菌都好足夠。小食方面揀左芝士焗大啡菇同埋小食拼盤(可任選5款)。芝士焗大啡菇焗得夠乾身,唔會出晒水,切開嘅時候先滲出菇汁,保留原汁原味。小食拼盤嘅雞翼有3種味道,不過我揀左蒜香同椒鹽,金黃香脆。薯角一樣炸得金黃,夠乾身,味道好好!一邊食仲可以一邊玩最近好hit嘅企鵝仔game🐧,仲有靚姐姐教你點玩board games,成餐飯都食得好開心好enjoy。