2019-06-26 1247 views
成日出街食飯食到口都寡曬,又想特顯我有幾 賢良淑德,所以要親自下廚,而濕漉漉既街市容易俾人揾笨就是令滿腔熱誠想煮飯既我 卻步嘅原因,朋友就叫我去凍肉鋪試試,幫我揾左幾間格調幾好既鋪俾我揀,我就揀左呢間.係揀選食材時,十分舒適,環境整潔,分類清晰,我就揀左羊架同豬扒,因為朋友話材料優質,呢兩道餸好難整得唔好🙈我翻到屋企上網睇過食譜,照份量 醃製,再簡單煎至7成熟剛放上枱就被清空,獲得的評價係買得幾好,好新鮮,好嫩肉質唔錯,既 一致好評, 但冇人敢談及我嘅 廚藝🙈經過今次煮餸嘅大成功, 我有少少驕傲, 到時我部份豬扒有少少煮得太耐,但豬厚實既肉質,有雪味同新鮮, 為我唔使畀人批評我嘅廚藝🙈 今次係好個好好嘅煮餸經驗, 下次都會再嚟, 再煮好嘢畀屋企人食

我翻到屋企上網睇過食譜,照份量 醃製,再簡單煎至7成熟