2021-07-10
講明係麵控NANA又點會唔鍾意食譚仔!!特別係譚仔三哥!!一個月起碼食兩次以上😎每次譚仔同譚仔三哥出新湯底都要第一時間衝過去試💓今次係煳麻湯底 以NANA嘅理解就係將煳辣mix麻辣😍兩個咁好食既湯底撈埋一齊會變成點?究竟會唔會正正得正呢😆想g就睇埋落去啦✨-魚爽肚芥末魚籽鱈魚滑豆卜煳麻湯 $42首先一定要講吓湯底先啦!第一啖湯飲落去有好大陣煳辣湯既味道 然後隨之而來嘅就係麻辣湯底嘅麻🌶一開頭可能會覺得煳辣味會冚過麻辣味 但越食你就會覺得越麻😆然後就會覺得兩個湯底非常之夾!!絕對唔會伏 推薦一試😎然後就講吓佢兩個新嘅餸:魚爽肚同芥末魚籽鱈魚滑豆卜!唔爽肚食落冇腥味 同佢個名一樣 都真係幾爽口 但體積偏小 可以話係一啖一粒 NANA個人就係一般呢個餸😉鱈魚滑豆卜嘅口感係幾豐富 上面係平時食開嘅蝦滑魚滑既口感 而下面就係豆卜 但講真個句 芥末味真係要好認真咁品嚐先會識到少少芥末味🤨所以如果驚芥末味好濃嘅朋友仔就唔使擔心啦😙-香烤芝脆豆腐餅 $16每次有新小食NANA都會想試!但呢個豆腐餅就好失望啦。。😢第一次覺得三哥譚仔嘅嘢係唔鍾意😫首先上枱嘅賣相已經唔吸引 感覺好鬆散 而且佢著名嘅麻辣汁又
魚爽肚芥末魚籽鱈魚滑豆卜煳麻湯 $42
香烤芝脆豆腐餅 $16
每次有新小食NANA都會想試!但呢個豆腐餅就好失望啦。。😢第一次覺得三哥譚仔嘅嘢係唔鍾意😫首先上枱嘅賣相已經唔吸引 感覺好鬆散 而且佢著名嘅麻辣汁又好少。。口感上就同賣相一樣 好散 冇可能成舊夾起嚟食🥶然後芝士味係食唔到咁制 成個味道就好似蠔仔餅但冇蠔仔 唯一優點可能就係個煎底都香脆 但都比較油膩。。一句講晒唔太推介🙂
蜜桃乳酸 $15 (跟米線+$11)
以NANA既記憶 呢一杯特飲好似唔係新品🤣蜜桃味同乳酸味夾!唔會過甜 都算清新 而且入邊有兩塊蜜桃 幾好食💖
整體來講新湯底非常滿意😆✨✨會再想去食 係喎NANA係叫左二小辣!友人叫中辣!兩個辣度同平時其他湯底嘅差唔多😎而新品小食就。。。睇返上面既評價。。。
評分時間✏️
環境:3/5